Χαλυβουργική - τέλος: Διακοπή ρεύματος από τον ΑΔΜΗΕ - Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Newsroom Newsroom

Χαλυβουργική - τέλος: Διακοπή ρεύματος από τον ΑΔΜΗΕ - Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι

Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Χαλυβουργική, καθώς χθες το βράδυ ( 17/12/2018) διακόπηκε με απόφαση της ΑΔΜΗΕ  η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ύψους 31,4 εκατ. ευρώ - Εξαφανισμένοι οι Αγγελόπουλοι - Κανείς δεν μιλάει για τα χρέη της εταιρείας 

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ

Στις 23:59 την Κυριακή (17/12), ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ, των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Η επανενεργοποίηση της άρσης εκπροσώπησης, η οποία σημαίνει πως η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, έγινε χθες, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί από της διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και δύο εβδομάδες για τα συσσωρευμένα χρέη αλλά και για την μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/12) δημιουργήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σύγχυση, καθώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η βιομηχανία ακόμη και μετά την ενεργοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ, μπορεί να τροφοδοτηθεί με ρεύμα απευθείας από το σύστημα. Ωστόσο όπως λένε οι πληροφορίες, η βιομηχανία, δεν προετοίμασε τη διαδικασία που απαιτείται για να ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης ως αυτοτροφοδοτούμενη.

Στο μεταξύ, όπως τόνισε χθες (17/12) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ε. Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η ΔΕΗ σκοπεύει να προβεί σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών από τη Χαλυβουργική. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα ανεπαρκή την πρόταση της εταιρείας να καταβάλει 500.000 ευρώ έναντι των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» στη Χαλυβουργική: Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ – Στο... χιόνι τα χρέη των Αγγελόπουλων;

Αδερφοί Αγγελόπουλοι: Ο πατέρας μας φταίει για την κατάρρευση της Χαλυβουργικής

Άγνωστο τι θα γίνει με τις υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ της Χαλυβουργικής προς τις τράπεζες. Η εταιρεία, η οποία, συντηρείτο τα τελευταία χρόνια της κρίσης με αλλεπάλληλες κεφαλαιακές ενέσεις, μέσω αυξήσεων κεφαλαίου από το μέτοχο, έχει σταματήσει να εξυπηρετεί το δανεισμό της από το 2016, όπως ανέφερε και ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός για τη χρήση του 2015.

Το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει με αναλυτικά ρεπορτάζ τα «φέσια» των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου αλλά και τις απαράδεκτες πρακτικές κατά των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε πως τα χρέη προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, με το προδιαγεγραμμένο «κανόνι» να προκαλεί ισχυρότατους κραδασμούς και στον τραπεζικό κλάδο.

Με τη στάση των Αγγελόπουλων να χαρακτηρίζεται ακόμη και ως αδιάφορη για τις εξελίξεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να «γραφτούν στο χιόνι» τα χρέη, με τις συνέπειες να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Τραγική είναι η κατάσταση και των εργαζομένων που μίλησαν στο Newsbomb.gr και στην Ευδοκία Μύτιλη.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει ... Το θέμα είναι πότε θα είναι η επόμενη μέρα και πόσο θα αντέξει ο κόσμος κάτω από αυτές τις συνθήκες. Από πλευράς μας σαν σωματείο περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Γιώργος Γάκης πρόεδρος των εργαζομένων.

«Η Χαλυβουργία έχει να δώσει πολλά τόσο στην οικονομία όσο και στους εργαζόμενους. Υπήρχε ένα business plan το οποίο με ευθύνη του κ. Αγγελόπουλου ποτέ δεν προχώρησε με αποτέλεσμα μετά από προειδοποιήσεις τόσο στην διοίκηση όσο και στο Σωματείο των Εργαζομένων χθες το βράδυ στις 12 η ΔΕΗ «κατέβασε» τους διακόπτες καθώς οι Αγγελόπουλοι δεν κατέθεσαν προς την διοίκηση της ΔΕΗ ενα σχέδιο αποπληρωμής των χρεών», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γκρεκ αντιπρόεδρος των εργαζομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved