ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πειραιά δημιουργεί βρεφονηπιακό σταθμό στο Ν. Φάληρο

Ο Δήμος Πειραιά δημιουργεί βρεφονηπιακό σταθμό στο Ν. Φάληρο

Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η δημιουργία νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Νέο Φάληρο.

Κατά την εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κ. Ευαγγελία Σαρρή, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια από την Δημοτική μας Αρχή, με πολύ κόπο και επιμονή, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να μην αφήσουμε κανένα παιδί του Πειραιά, έξω από τους παιδικούς μας σταθμούς και το καταφέραμε.

Η δημιουργία του νέου παιδικού σταθμού αποτελεί αυστηρή προτεραιότητα του Δημάρχου μας, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Αναλογιζόμενοι του τι συμβαίνει σήμερα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προσφέρουμε στην εργαζόμενη μάνα, να δημιουργήσουμε νέες υποδομές, να μην αφήσουμε παιδί του Πειραιά έξω από τους σταθμούς και να δημιουργήσουμε καινούργιους.

Η ίδρυση νέου βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο Πειραιά, όταν σε άλλους Δήμους κλείνουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και όταν οι ΚΑΠ έχουν μειωθεί, είναι έργο που πραγματοποιείται με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια από όλους μας.

Η Δημοτική μας Αρχή είναι έμπρακτα αρωγός στην οικογένεια, στην εργαζόμενη μάνα, που σήμερα βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική εξαθλίωση. Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι : κοινωνική πολιτική με επίκεντρο τον πολίτη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά, τους εργαζόμενους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τις άοκνες προσπάθειες τους, την φροντίδα τους στα μικρά παιδιά του Πειραιά, την κατανόησή τους και την πολύτιμη προσφορά τους».