ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω κακοκαιρίας

Καιρός ΤΩΡΑ: Χάος στο αεροδρόμιο Μακεδονία – Ακυρώνονται πτήσεις λόγω κακοκαιρίας

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες – Κοιμόντουσαν όπου έβρισκαν – Αδύνατον να προσγειωθούν τα αεροπλάνα, φεύγουν για Βουλγαρία, Σκόπια ή Ρουμανία

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν καθώς λόγω της εξαιρετικά χαμηλής νέφωσης τα αεροπλάνα ήταν αδύνατον να απογειωθούν.

Ο πίνακας δρομολογίων έγινε… κατακόκκινος από τις ακυρώσεις, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν ένα σημείο στο αεροδρόμιο για να σταθούν.

Πολλοί επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στις σκάλες ή ακόμη και στις τουαλέτες του αεροδρομίου καθώς η πτήση τους καθυστέρησε επί ώρες, ενώ άλλοι καταγγέλλουν ότι ενημερώθηκαν πολύ αργά ότι θα ταξιδέψουν με καθυστέρηση 10 και 12 ωρών.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κατάφεραν να προσγειώθουν λόγω της χαμηλής νέφωσης.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, Ηράκλειο, Άμστερνταμ και Λονδίνο. Σε μια από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Ως τώρα εκατοντάδες επιβάτες έχουν προσγειωθεί στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας ή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και ενημερώθηκαν ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με… λεωφορεία!

2

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας Fraport, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Ο κ. Παπάζογλου διευκρίνισε πως οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει κατά διαστήματα το «Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων. Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Άσπρη η Ελλάδα από τη «Σοφία» - Έρχεται νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (pics)