ΕΛΛΑΔΑ

Aναβαθμίζεται η γεωργική σχολή Λάρισας

Aναβαθμίζεται η γεωργική σχολή Λάρισας

Συζήτηση για τα αγροτικά θέματα πραγματοποίησαν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της Αβερωφείου Σχολής στη Λάρισα.


Ο κ. Έξαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του Ν.Λάρισας.

Ανακοίνωση αναφέρει πως : «Ο κ. Έξαρχος έθεσε στην πολιτική ηγεσία τα θέματα της έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και της διόρθωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των λαθών προκειμένου να γίνει το γρηγορότερο δυνατή η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγρότες που δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή ή έχουν εκκρεμότητες παλιότερων ετών.

Ο κ. Έξαρχος έκανε λόγο για αξιοποίηση του Κληροδοτήματος Καρανίκα προκειμένου να αναβαθμιστεί η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών εκπαίδευσης στους αγρότες.

Αναφορικά με τις αλλαγές στη Νομοθεσία για την παραγωγή τσίπουρου ο κ. Σκανδαλίδης έδωσε εντολή να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον Υφυπουργό κ. Δριβελέγκα που πολύ σύντομα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων. Σε ότι αφορά το Κληροδότημα Καρανίκα το Υπουργείο θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε αυτό να γίνει παράρτημα της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιουσία του με τον καλύτερο τρόπο για τους αγρότες.