ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία – Θεσσαλονίκη: Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κακοκαιρία – Θεσσαλονίκη: Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πέπλο ομίχλης έχει σκεπάσει περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, επηρεάζοντας ακόμη και τη λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπου, λόγω των συνθηκών χαμηλής νέφωσης, δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν δύο πρωινές πτήσεις από την Αθήνα.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρέκκλιναν της πορείας τους, αλλά προς το παρόν δεν έγινε γνωστό εάν επέστρεψαν στον αερολιμένα «Ελ Βενιζέλος» ή προσγειώθηκαν σε γειτονικό αεροδρόμιο. Αντίθετα, κανονικά πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής οι προγραμματισμένες πτήσεις από το «Μακεδονία».

Στο μεταξύ, λόγω της περιορισμένης ορατότητας τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες σε πολλούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων σημειώθηκε νωρίτερα στη δυτική είσοδο της πόλης, κοντά στα ΚΤΕΛ «Μακεδονίας», με υλικές μόνο ζημιές.

Η χιονόπτωση του προηγούμενου 24ωρου σε συνδυασμό με τον παγετό κρατούν κλειστούς κάποιους επαρχιακούς δρόμους, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Την ίδια ώρα, δεν χτύπησε το πρωί το κουδούνι στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα δικαστήρια της πόλης (θα δικαστούν όμως κανονικά οι υποθέσεις στα Κακουργιοδικεία που έχουν μεταγωγές κρατουμένων).

Κλειστό θα μείνει και σήμερα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ, αντίθετα, κανονικά λειτουργούν οι υπηρεσίες του ΑΠΘ και διεξάγονται όσα μαθήματα είναι προγραμματισμένα μετά τις 11:00 (αναβλήθηκαν και θα αναπληρωθούν αυτά μεταξύ 09:00 - 11:00, λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση των φοιτητών).

Διαβάστε επίσης: Καιρός ΤΩΡΑ: «Υπατία» με χιόνια, καταιγίδες και πολλά μποφόρ (pics)