ΕΛΛΑΔΑ

ΜΑΤ και επεισόδια στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

ΜΑΤ και επεισόδια στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ

Με 48ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στις συλλήψεις συνδικαλιστών μεταξύ των οποίων και ο Ν. Φωτόπουλος

Με επευφημίες και χειροκροτήματα έγιναν δεκτοί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οι συνδικαλιστές που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Οργανισμού στο Χολαργό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με κλούβα της αστυνομίας στα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Χρήστος Μπαρκονίκος ο οποίος πήγε να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Αναλυτικά, πρόκειται για 10 υπάλληλους της ΔΕΗ, 3 δημοσίους υπαλλήλους (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), 1 συνταξιούχο, καθώς και ένα 1 άνεργο.

Οι 15 συνδικαλιστές κρίθηκαν κατηγορούμενοι για διατάραξη ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας και το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Διεύθυνση Πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό η οποία μέχρι σήμερα ήταν υπό κατάληψη από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που αντιδρούν στο χαράτσι για τα ακίνητα.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, επικράτησε ένταση και επεισόδια στη Λ. Μεσογείων όταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη απωθώντας τους συνδικαλιστές από το κτίριο.

Οι συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο προσπάθησαν να αποτρέψουν την αστυνομία να σπάσει την κατάληψη, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την είσοδο του κτιρίου. Αποτέλεσμα, οι άνδρες των ΜΑΤ να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλων 14 συνδικαλιστών.

dei-mat
dei-mat1

Στην περιοχή προκλήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς η άνοδος της Λ. Μεσογείων έκλεισε. Προβλήματα σημειώνονται στη λεωφόρο Μεσογείων στην άνοδο, αφού η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από δύο λωρίδες.

Η κατάληψη έχει λήξει, ενώ 4 διμοιρίες των ΜΑΤ παραμένουν στο κτίριο, με τους συνδικαλιστές να έχουν συγκεντρωθεί απ' έξω. Άνοιξε η Λ. Μεσογείων, ενώ ενισχύονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

mat1

Ωστόσο, με την κάλυψη της ΓΕΝΟΠ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών οι οποίοι κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής στο Μαρούσι.

Στάση εργασίας 12:00 - 16:00 της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Με πανελλαδική απεργία από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα απαντούν οι εργαζόμενοι στις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Ζητούν την απελευθέρωσή τους και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στο θέμα με το χαράτσι στα ακίνητα και τη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση των ΜΑΤ στα εκδοτήρια της ΔΕΗ στο Χολαργό

Ποινική δίωξη στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ