ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύσεις Διαμαντοπούλου για πρόσληψη 400 εκπαιδευτικών

Δεσμεύσεις Διαμαντοπούλου για πρόσληψη 400 εκπαιδευτικών

Τα ζητήματα που αφορούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην εφαρμογή του νέου νόμου, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου και οι εκπρόσωποι των καθηγητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ και των Ελλήνων Ερευνητών.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα διευκολύνουν τα Ιδρύματα στην εφαρμογή του νόμου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, συζητήθηκαν, επίσης, τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τη χωροταξική αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Είναι αναγκαίο τα ΑΕΙ να προχωρήσουν σε εσωτερικές αναδιαρθρώσεις για τη δημιουργία σχολών με στόχο την καλύτερη λειτουργία τους», τονίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι στη συνάντηση τέθηκαν και ζητήματα Έρευνας, ενόψει του σχετικού σχεδίου νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες ότι το θέμα του μισθολογίου τους θα συζητηθεί με το υπουργείο Οικονομικών μετά τον προϋπολογισμό.

Η κυρία Διαμαντοπούλου έκανε αναφορά στις εκλογές των μελών των νέων διοικητικών συμβουλίων.

Επανέλαβε ότι αν τον Φεβρουάριο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ δεν θα λάβουν και χρηματοδότηση.

Κι όλα αυτά -όπως λένε οι καθηγητές- όταν δεν έχουν ακόμη πάρει όλα τα κονδύλια για το 2011.

Τέλος, οι καθηγητές είπαν ότι η υπουργός υποσχέθηκε την πρόσληψη των 400 από τους 900 εκπαιδευτικούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εκκρεμεί.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες συμμετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Παιδείας Βασ. Παπάζογλου και ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Κ. Κοκκινοπλίτης.