ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Newsbomb.gr: Εξευτελιστική η εικόνα του ΟΑΚΑ - Κίνδυνοι και για ανθρώπινες ζωές

Αυτοψία Newsbomb.gr: Εξευτελιστική η εικόνα του ΟΑΚΑ - Κίνδυνοι και για ανθρώπινες ζωές

«Σαπίζει» το μεγάλο στολίδι της χώρας με ευθύνη τόσο της πολιτείας, όσο βεβαίως και της διοίκησης του ΟΑΚΑ -  Ο φακός του Newsbomb.gr κατέγραψε θλιβερές εικόνες για έργα που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός - Κινδυνεύουν να πέσουν οι εγκαταστάσεις και η Διοίκηση του ΟΑΚΑ σφυρίζει αδιάφορα - Ολυμπιακοί Αγώνες 2004...  Η «λάμψη» εκείνων των ημερών έχει εξαφανιστεί και τη θέση της έχει πάρει η εγκατάλειψη εξαιτίας της αδιαφορίας όσων διαχειρίζονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ξεχαρβαλωμένοι κάδοι απορριμμάτων, σπασμένα μάρμαρα, συντριβάνια χωρίς νερό με πεταγμένα σκουπίδια στο εσωτερικό τους, γραμμένοι με συνθήματα τοίχοι,σκουριασμένα και επικίνδυνα στέγαστρα, απίστευτη δυσοσμία από τα λιμνάζοντα νερά και τα σκουπίδια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα και καθιστούν το χώρο μια πραγματική υγειονομική «βόμβα».

Απόλυτα υπεύθυνη και εκτεθειμένη είναι και η διοίκηση του ΟΑΚΑ για την κατάντια των εγκαταστάσεων και το γεγονός ότι πλέον είναι επικίνδυνες ακόμα και για την ανθρώπινη ζωή...

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2017 που επικρατούσαν οι ίδιες άθλιες εικόνες, ο αθλητής Κώστας Φιλιππίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, έκανε αγωγή και διεκδικούσε μέσω της δικαστικής οδού αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ από το ΟΑΚΑ, μετά από τραυματισμό που υπέστη από μία λακκούβα στο χώρο της προπόνησής του.

Έκτοτε δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Παντού οι ίδιες εικόνες ντροπής.


Σε μια περιοχή, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να σφύζει από ζωή, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία ζουν και βασιλεύουν, μετατρέποντας το ΟΑΚΑ σε ένα χώρο – φάντασμα.

Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Μάρτυρες της κατάντιας στην οποία έχει φέρει το ΟΑΚΑ η διοίκηση του έγιναν άπαντες το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Ιανουαρίου 2019. Το μπλακ άουτ που έφερε την αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΚ - Περιστέρι, αλλά και της προπόνησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ήταν το... λιγότερο αν αναλογιστεί κανείς πως η ανευθυνότητα των διοικούντων έχει χτυπήσει κόκκινο τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις έχουν εξελιχθεί σε απαρχαιωμένα κτήρια που πλέον βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

Αντί, λοιπόν, η διοίκηση του ΟΑΚΑ να φροντίσει για τη σωστή συντήρηση, τον άρτιο εξοπλισμό και των εκσυγχρονισμό του συνόλου των εγκαταστάσεων, σφυρίζει αδιάφορα!

Τρανό παράδειγμα, όσα έγιναν το Σάββατο (19/01) όπου ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ, λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του στην προσπάθεια να διορθώσει τη βλάβη που προκάλεσε το μπλακ άουτ στο ΟΑΚΑ. Ένα ακόμα τρανό παράδειγμα της ασυδοσίας που διέπει τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία προφανώς και δεν ενδιαφέρεται ούτε και για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, πέρα από το γεγονός ότι έχει αφήσει το σύνολο τους να ρημάζει και να μετατρέπεται σε... κουφάρια που καταντούν πλέον επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεία...


Η Πολιτεία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη σε έναν τεράστιο χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για πολλαπλές δραστηριότητες. Οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωναν και πληρώνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για χρόνια, ώστε να φτιαχτούν τα ολυμπιακά έργα, μεταξύ των οποίων και το ΟΑΚΑ, υποθηκεύοντας ακόμη και τις μελλοντικές γενιές.


Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών ρημάζει... και οι εικόνες όπως τις κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr αυτό μαρτυρούν:


Η ανικανότητα της σημερινής διοίκησης να διαχειρισθεί και να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού έφτασε το στάδιο στην σημερινή του τραγική κατάσταση. Θα πρέπει να υπάρξει κάποιος να δώσει πνοή στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ που αυτή την στιγμή υπολειτουργούν, και μαραζώνουν. Είναι ντροπή!

Καμία συντήρηση στο ΟΑΚΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει πλέον το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), που σχεδίασε ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στοίχισε συνολικά 130 εκατ. ευρώ.

Το Κράτος δεν έχει τα χρήματα για να γίνει η βαριά συντήρηση σε ένα τόσο μεγάλο έργο που σύμφωνα με τους ειδικούς θα έπρεπε μία φορά το χρόνο να γίνονται εργασίες. Σε περίπτωση που δεν γίνουν τα απαραίτητα έργα συντήρησης και δεν δαπανηθούν χρήματα το ΟΑΚΑ θα πέσει!

Οι ευθύνες είναι πολλές και θα πρέπει να αποδοθούν σε όλους όσους κατέστρεψαν τον ελληνικό αθλητισμό και τις υποδομές του.

Σχετικές ειδήσεις