ΕΛΛΑΔΑ

Αίσχος! Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3: «Καλησπέρα από τα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Μακεδονία» (vid)

Αίσχος! Δημοσιογράφος της ΕΡΤ3: «Καλησπέρα από τα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Μακεδονία» (vid)

Έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 περί Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας.

Ο ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης θέλησε να κάνει… αστειάκι με τις δραματικές εξελίξεις στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα και αποφάσισε να βαφτίσει τη Μακεδονίας μας ως «Νότια Μακεδονία».

Προφανώς, ο υπάλληλος της ΕΡΤ δεν αναλογίζεται τη βαρύτητα της φράσης του, ούτε τι εντυπώσεις που μπορεί να προκαλέσει.

Λειτουργώντας, θέλουμε να πιστεύουμε άθελά του, ως φερέφωνο της σκοπιανής προπαγάνδας, μίλησε για «Νότια Μακεδονία»… φράση που χρησιμοποιούν μόνο οι εθνικιστές των Σκοπίων όταν αναφέρονται στη «Μακεδονία του Αιγαίου».

Όλα έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23/01/2019, δύο μόλις ημέρες πριν την ψήφιση στην ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια. «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.

Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ: «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».

Πρόκειται για απαράδεκτη φράση. Για φράση που εξυπηρετεί τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών και που δεν πρέπει να λέγονται ούτε ως αστείο, καθώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από τους προκλητικούς Σκοπιανούς.

Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να είναι πιο προσεχτική και να ενημερώσει τον ρεπόρτερ της για ορισμένα πράγματα. Αν δεν μπορούν, ας διαβάσουν κανένα βιβλίο Ιστορίας ώστε να αποφύγουν ανάλογες επικίνδυνες γκάφες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις