ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία - Κόπηκαν στα δύο δρόμοι (pics)

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Ηλεία - Κόπηκαν στα δύο δρόμοι (pics)
Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στην περιοχή της Νεράιδας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί 12 κοινότητες στο νομό Ηλείας λόγω της κακοκαιρίας - Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες στο νομό Ηλείας.

Τα σημαντικότερα προβλήματα, σύμφωνα με τις Αρχές, καταγράφονται σε σημεία του οδικού δικτύου των Δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης 12 τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

«Έχουμε πολλές δυσκολίες, διότι είναι πάρα πολλά τα σημεία στο επαρχιακό, στο δημοτικό, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο, όπου έχουμε προβλήματα με κατολισθητικά φαινόμενα, καθιζήσεις, καταπτώσεις βράχων και πρανών, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δρόμων», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων, ο κ. Γεωργιόπουλος λέει ότι «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, αλλά και οι μηχανικοί βρίσκονται έξω, ενώ μηχανήματα της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και μισθωμένα από ιδιώτες με τους οποίους έχουμε μνημόνια συνεργασίας σύμφωνα με το νόμο, επιχειρούν συνεχώς».

Επίσης, σημειώνει ότι υπάρχουν φαινόμενα σε εξέλιξη, φέρνοντας ως παράδειγμα το δρόμο από Καρυά προς Πανόπουλο όπου χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, αλλά το βράδυ δημιουργήθηκαν εκ νέου προβλήματα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος εκτιμά ότι η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη, αλλά, όπως προσθέτει, «όσο θα συνεχίζονται οι βροχές, εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα».

Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στην περιοχή της Νεράιδας

Στην περιοχή της Νεράιδας ο δρόμος κόπηκε δίπλα στο βουνό. Οι καταπτώσεις δέντρων, βράχων και χωμάτων κατά πλάτος του δρόμου έχουν περιορίσει την πρόσβαση στην περιοχή.Η κακοκαιρία κατέστρεψε και τον αγωγό ύδρευσης, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στην εκβολή του Αλφειού, όπου καλλιεργήσιμες εκτάσεις παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Σχετικές ειδήσεις