ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχής επιχείρηση διάσωση 92 λαθρομεταναστών στα Κύθηρα

Επιτυχής επιχείρηση διάσωση 92 λαθρομεταναστών στα Κύθηρα

Καλά στην υγεία τους είναι οι 92 συνολικά λαθρομετανάστες-όλοι άντρες- που περισυλλέγησαν αργά χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον των Κυθήρων.

Η επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό τους ήταν γιγαντιαία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών, ενός Ναυαγοσωστικού και ενός Πλωτού Ανοικτής Θαλάσσης, ελικόπτερου Super Puma, ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και 6 παραπλεόντων εμπορικών πλοίων.

Το Κέντρο Συντονισμού ενημερώθηκε για την ύπαρξη αλιευτικού σκάφους με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία και οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και απέπλευσαν προς εντοπισμό του σκάφους τα παραπάνω σωστικά συνεργεία.

Στις 19:30 τελικά εντοπίστηκε το αλιευτικό από το C-130 νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Τελικά οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο ερευνητικό πλοίο «ATLANTIS» σημαίας ΗΠΑ το οποίο και κατέπλευσε συνοδεία περιπολικών σκαφών στο λιμάνι της Καλαμάτας.