ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Κότες στη Λαμία κάνουν πράσινα αυγά (pics)

Απίστευτο: Κότες στη Λαμία κάνουν πράσινα αυγά (pics)
Στο χωριό Σύκα

Λίγο έξω από τη Λαμία υπάρχουν κότες που κάνουν… πράσινα αυγά!

Ναι καλά διαβάσατε! Πράσινα… Για την ακρίβεια όχι κότες αλλά ένα νανάκι η… "Λόλα"όπως την έχει ονομάσει ο ιδιοκτήτης Νίκος Ανάγνος ο οποίος παρακολουθεί εδώ και καιρό, πως τα αυγά που κάνει η Λόλα δεν μοιάζουν με τα υπόλοιπα!

Παίζει ρόλο η τοποθεσία (;), το κλίμα(;) ή μήπως η διατροφή; Η απάντηση είναι πως πράσινα ή μπλέ αυγά γεννά μια σπάνια φυλή από τη Νότια Αμερική η Araucana. Στην δική μας περίπτωση η “Λόλα” δεν είναι “λατινοαμερικάνα” και αυτό προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης

“Στην αρχή δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για κάτι σπάνιο. Το αντίθετο το θεώρησα φυσιολογικό…” λέει στο LamiaNOW ο Νίκος Ανάγνος. “Κάποια στιγμή που τα είδε ένας φίλος μου είπε ότι πρόκειται για κάτι σπάνιο και τότε έψαξα στο ίντερνετ για να δω από που προέρχονται και ποιος είναι ο λόγος που τα αυγά βγαίνουν πράσινα. Διάβασα ότι συνήθως πράσινα αυγά γεννούν οι κοτες από μια συγκεκριμένη φυλή την Araucana, που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως οι κότες γεννούν πράσινα καθώς και μπλε αυγά. Το περίεργο στην δική μου περίπτωση είναι πως η “Λόλα” (σ.σ το βαφτιστικό της κότας) είναι νανάκι και όχι της συγκεκριμένης φυλής. Μάλιστα γεννάει κανονικά στις φωλιές απ τις κότες κάθε μεσημέρι στάνταρ ώρα. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται.Όπως και να έχει πρόκειται για κάτι σπάνιο το οποίο με ξάφνιασε ευχάριστα”. Όσο για το αν τα αυγά έχουν κάποια διαφορά σε σχέση με τα συνηθισμένα: “Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί κάποια διαφορά στην γεύση. Πολλοί θεωρούν πως τα συγκεκριμένα έχουν χαμηλότερα ποσοστά χοληστερίνης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο¨.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Γιατί βγαίνουν πράσινα;

Το χρώμα του κελύφους του αυγού καθορίζεται από τα γονίδια της κότας, όπως ακριβώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας από τα γονίδια των γονέων μας. Δηλαδή, οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αβγά, ενώ αυτές που έχουν καφετί-κόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς αυτιών κάνουν καφέ αυγά. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που κάνουν, πράσινα, μπλε ή διάστικα αυγά (γεμάτα βούλες).

ΠΗΓΗ lamianow.gr

Διαβάστε επίσης:

«Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός της Βουλής: Τον αλλάζουν για να «σώσουν» τον Καμμένο

Αποκλειστικό: Γιατί ο Βούτσης «τίναξε στον αέρα» τη συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

Σχετικές ειδήσεις