ΕΛΛΑΔΑ

Δραματικές ώρες για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μέσα από τις φυλακές

Δραματικές ώρες για το μοντέλο με την κοκαΐνη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση μέσα από τις φυλακές
«Δεν ήξερα ότι η τσάντα έκρυβε ναρκωτικά»

Μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται εδώ και κάποιες ημέρες, μετά τη μεταφορά της από τις φυλακές ανηλίκων, η 21χρονη Ειρήνη λύνει τη σιωπή της και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς παγιδεύτηκε από τον Ρουμάνο φίλο της και πώς βρέθηκε να κουβαλά 2,6 κιλά κοκαΐνης.

«Όταν μου είπαν στο αεροδρόμιο ότι υπήρχε κοκαΐνη έμεινα κόκκαλο. Γιατί να έχω κοκαΐνη», δηλώνει η 21χρονη Ειρήνη, που περιμένει να ξεκινήσει η δίκη της στις 7 Μαρτίου, όπου αν κριθεί ένοχη, τότε θα αντιμετωπίσει βαρύτατες ποινές κάθειρξης.

Το μοντέλο συνομίλησε με τον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης. Για πρώτη φορά ακούμε την άτυχη 21χρονη να μιλά μέσα από τις φυλακές, όπου περνά τον δικό της Γολγοθά.

«Μου λείπουν οι δικοί μου»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου, να τους πως ότι από τη δική τους συμπαράσταση παίρνω τεράστια δύναμη. Μου λείπει πάρα πολύ η μητέρα μου και ο πατέρας μου και ειδικά ο μικρός μου αδελφός που έχω να τον δω και να του μιλήσω αρκετό καιρό», ανέφερε το 21χρονο μοντέλο.

Επιμένοντας ότι είναι αθώα, υπογράμμισε ότι «πιστεύω ότι ο Θεός ξέρει ότι είμαι αθώα. Και ότι τώρα αυτό το πράγμα είναι ένας Γολγοθάς που περνάω και κάποια στιγμή θα έρθει και η λύτρωση».

Πιστεύει μάλιστα ότι η «λύτρωση» αυτή θα έρθει τον επόμενο μήνα, όταν και είναι προγραμματισμένη η δίκη.

«Μου έδωσε ένα καινούριο σάκο, δεν ήξερα τι είχε»

Η ίδια τονίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο που κουβαλούσε και επισημαίνει ότι έπεσε θύμα του Ρουμάνου φίλου της από την Μυτιλήνη που την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του στο Χονγκ Κονγκ, κάνοντας πρώτα στάση στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Όταν όμως έφτασαν εκεί, της ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν χωριστά το ταξίδι, δίνοντας της έναν σάκο με ρούχα - όπως της είπε - που είχε αγοράσει εκεί.

«Μου άφησε την τσάντα πάνω στο κρεβάτι. Εγώ βιαζόμουν για να πετάξω. Κι έτσι όπως βιαζόμουν, πήρα όλα τα ρούχα τα έβαλα μέσα στην τσάντα. Ναι μεν, την άνοιξα να δω όλα τα τσεπάκια. Μέσα ήταν όλα καινούργια, καθαρά δεν υπήρχε τίποτα, αλλά ήταν καινούργια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», περιέγραψε η Ειρήνη στον δικηγόρο της.

Στον τελωνειακό έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ είδε για πρώτη φορά - σύμφωνα με τον ισχυρισμό της - το διπλό πάτο του σάκου με τα ναρκωτικά που κουβαλούσε.

«Όχι δεν το γνώριζα... Σοκ έπαθα», απαντά στην ερώτηση του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου αν η μεταφορά των ναρκωτικών γινόταν εις γνώση της. «Μόλις μου έδειξαν το τεστ των ναρκωτικών και μου είπαν ότι αυτό που κουβαλούσα ήταν κοκαΐνη, εγώ έμεινα κόκκαλο. Και λέω τι γίνεται τώρα; Για ποιο λόγο έχω εγώ κοκαΐνη μέσα στην τσάντα την οποία μου έδωσε κάποιος άλλος και ειδικά ο φίλος μου».

Η δίκη του μοντέλου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Εκεί θα βρίσκονται τόσο οι γονείς της όσο και ο Έλληνα δικηγόρος της, που εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Κατάθεση - κλειδί θεωρείται αυτή του επικεφαλής του τελωνείου του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση οφειλών: Έρχονται δύο νέα προγράμματα - Δικαιούχοι

Ανατροπή - Νέο έντυπο Ε3: Αλλάζουν όλα - Δείτε τι ισχύει