ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής στην Ορεστιάδα – Έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιά

Επεισόδια με πρόσφυγες σε κέντρο υποδοχής στην Ορεστιάδα – Έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιά
Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησης
evros-news.gr

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ορεστιάδα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους για τις συνθήκες κράτησης.

Ένταση επικράτησε χθες (04/02) το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Άτομα που κρατούνται εκεί εξεγέρθηκαν, προκάλεσαν καταστροφές σπάζοντας τζάμια και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας ρούχα και άλλα υλικά σε δυο οικίσκους.

Οι διαμένοστες στο κέντρο υποδοχής θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης, αλλά και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην προώθηση των διαδικασιών για να φύγουν προς το εσωτερικό της χώρας. Επενέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο ΚΥΤ Φυλακίου ενώ ειδοποιήθηκε παράλληλα η Πυροσβεστική για να σβήσει την φωτιά, ενώ έφτασαν και επιπλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο κέντρο υποδοχής Φυλάκων στην Ορεστιάδα συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά. Υπάρχουν έντονα παράπονα από πολλά άτομα για τις συνθήκες διαβίωσης και κράτησης.

Οι αστυνομικοί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν συχνά ότι υπάρχει υπερδιπλάσιος αριθμός ατόμων στο ΚΥΤ του Φυλακίου.

Πηγή: evros-news.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Σε επιφυλακή για τη σφοδρή κακοκαιρία - Θα «ανοίξουν» οι ουρανοί

Σχετικές ειδήσεις