ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή και μεταφορά ποσότητας κάνναβης

Θεσπρωτία: Τρεις συλλήψεις για εισαγωγή και μεταφορά ποσότητας κάνναβης
Δύο οχήματα κατασχέθηκαν καθώς επίσης και πάνω από 853 κιλά κάνναβης

Τρεις Αλβανοί, ηλικίας 19, 24 και 28 ετών, συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στην Ελλάδα και μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, πραγματοποιήθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον νομό Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων και δύο Ι.Χ αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, ο 28χρονος συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας να μεταφέρει με ΙΧ αυτοκίνητο, 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει από άγνωστο σημείο κοντά στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου.

Επίσης, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα, με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβάτη τον 24χρονο, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις