ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στην Αγία Πετρούπολη: Χιονίζει ασταμάτητα επί δύο εβδομάδες – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Χάος στην Αγία Πετρούπολη: Χιονίζει ασταμάτητα επί δύο εβδομάδες – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες
Κι όμως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι χιονισμένα αμάξια

Οι άνευ προηγουμένου χιονοπτώσεις, που πλήττουν την Αγία Πετρούπολη από τις αρχές του έτους, ανάγκασαν τις ρωσικές αρχές να σπεύσουν να διαβεβαιώσουν σήμερα 6 Φεβρουαρίου ότι «κάνουν ό,τι μπορούν» για να αντιμετωπίσουν τις, σε πολλές περιπτώσεις, τραγικές συνέπειες, αφού, για παράδειγμα, ένας άνδρας σκοτώθηκε, όταν τον χτύπησε ένα κομμάτι πάγου που έπεσε από μια στέγη.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Χιονίζει καθημερινά. Οι πολίτες είναι αναστατωμένοι, το βλέπουμε, όμως εργαζόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε» επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σεργκέι Σαρλαΐεφ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της Αγίας Πετρούπολης.

Τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί από πάγο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, ενώ η κυκλοφορία, πεζή ή με το αυτοκίνητο, ισοδυναμεί με εφιάλτη. Οι χιονοπτώσεις, που πλήττουν την πόλη από τον Ιανουάριο, είναι διπλάσιες σε ένταση σε σύγκριση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τις ρωσικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Χθες Τρίτη, ένας 23χρονος άνδρας σκοτώθηκε στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης, όταν τον χτύπησε ένα κομμάτι πάγου που έπεσε από μια στέγη. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για εγκληματική αμέλεια, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της χώρας.

«Η πόλη μετατράπηκε σε μια τεράστια έκταση καλυμμένη πλήρως από χιόνι» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έλενα Αντόνοβα, 43 ετών. Όπως χιλιάδες άλλοι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, κάθε πρωί παίρνει το φτυάρι της για να καθαρίσει το χιόνι που έχει καλύψει το αυτοκίνητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Χρειάζομαι σχεδόν 2 ώρες για να φθάσω στη δουλειά μου αντί των 40 λεπτών συνήθως, επικρατεί χάος στους δρόμους» περιέγραψε η 43χρονη. «Δεν έχω βγει από το σπίτι μου εδώ και δύο εβδομάδες, φοβάμαι μην πέσω, τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί από πάγο και δεν τα καθαρίζουν» λέει από την πλευρά της η 78χρονη Μαρίνα Σιμπάλοβα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Περισσότερα από 7000 εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν αναλάβει να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις