ΕΛΛΑΔΑ

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες: Αναμένουν πρόσκληση για διάλογο

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες: Αναμένουν πρόσκληση για διάλογο
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι αγρότες.
EUROKINISSI

Κλιμακώνουν τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουν να στήνουν μπλόκα αποκλείοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλας μετά την κινητοποίηση στα Τέμπη δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους. «Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη», δήλωσε.

Οι αγρότες από το μπλοκο της Νίκαιας το Σάββατο (9/2) απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες το ρεύμα της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των Τεμπών.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες του μπλόκου, θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ αναμένουν πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μάλιστα όπως ανέφερε η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων δεν αποκλείει την κάθοδο αγροτών στην Αθήνα.

Πανελλαδική η κινητοποίηση των αγροτών – Πού στήθηκαν μπλόκα το Σάββατο

Την Ιόνια Οδό απέκλεισαν το απόγευμα τους Σαββάτου οι αγρότες, στο ύψος του κόμβου Μπάγια. «Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για το Σαββατο 9 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός να αποκλειστεί από 19:00 έως 24:00 το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια», όπως ενημέρωσε η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών και το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.

Παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εναρμονίζοντας απόλυτα τη θέση τους με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προέβησαν επίσης σε πολλές παρεμβάσεις.

Αγρότες απέκλεισαν το οδοστρώματο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, από τη μία μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και για δύο ώρες. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1 και «απώτερος στόχος» του είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Μέχρι και τις 14.00 διήρκησε ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, αφού αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά «έφραξαν» το δρόμο και στα δύο ρεύματα.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μπορεί ο αποκλεισμός και να διαρκέσει περισσότερο» και προσέθεσε ότι «έχουμε παρατάξει τα τρακτέρ μας μόνο στο ένα ρεύμα, αυτό προς Βέροια».

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας απέκλεισαν το σημείο και έμειναν στο σημείο μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα έμεινε αποκλεισμένη και η Εγνατία Οδός Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Σκάει» μετεωρολογική βόμβα τις επόμενες μέρες - Θα χιονίσει και στην Αττική

Τσελέντης στο Newsbomb.gr: «Περιμένουμε σεισμό 6 Ρίχτερ στη δυτική Ελλάδα»

Στεγαστικό επίδομα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι εξαιρούνται