ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαθητές του Πειραιά ζωγραφίζουν

Οι μαθητές του Πειραιά ζωγραφίζουν

Από χρώματα και παιδικά χαμόγελα γέμισε ο Πειραιάς, στην ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου , σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Πειραιώς Τέχνη».

Τα παιδιά των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, έπαιξαν παιχνίδια και ζωγράφισαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σημαντικά σημεία της πόλης, όπως το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Ναυτικό μουσείο, το Δημαρχείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.α.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος συζήτησε με τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν και παρακολούθησε τις δραστηριότητες και τις εικαστικές δημιουργίες όλων των παιδιών.

Κάθε παιδί που ολοκλήρωνε την εικόνα από κάποιο σημείο της πόλης, έπαιρνε σε φάκελο και ένα αναμνηστικό γραμματόσημο, για να θυμάται εκτός από την εικαστική δημιουργία του και το κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης που ήταν το παλιό ταχυδρομείο του Πειραιά.

Στο τέλος, όλα τα παιδιά ζωγράφισαν έναν μεγάλο πολύχρωμο πίνακα, τον οποίο προσέφεραν στο Δήμαρχο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μετά την εκδήλωση, αφού συνεγχάρη όλους όσοι μετείχαν στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τα παιδιά, δήλωσε πως: «Αποτελούν τη ζωντανή ελπίδα για έναν Πειραιά καλύτερο και μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που βιώνουμε σήμερα. Θερμά συγχαρητήρια. Ο Δήμος Πειραιά είναι εδώ, για να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις που έχει η εποχή μας».