ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κτήρια στην Αθήνα

Γιατί καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κτήρια στην Αθήνα
Καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα κτήρια στην Αθήνα

Μόνο στην Αθήνα, τα εγκαταλελειμμένα κτήρια υπολογίζονται σε περίπου 1.400, εκ των οποίων τα 600 είναι χαρακτηρισμένα διατηρητέα είτε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, είτε από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μία παλιά μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου στον Κεραμεικό κατέρρευσε ολοσχερώς καταπλακώνοντας δύο αυτοκίνητα.

Μόλις δύο μέρες αργότερα, ένα δίπατο σπίτι στο πιο τουριστικό σημείο της Αθήνας, την Πνύκα, διαλύθηκε σαν χάρτινος πύργος.

Τρόμος προκλήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε γειτονιά της Αθήνας όταν κατέρρευσε ακατοίκητο σπίτι στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αρτεμισίου κοντά στην οδό Πειραιώς.

Από την κατάρρευση καταστράφηκαν δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα που καλύφθηκαν από τα συντρίμμια.

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση στο Γκάζι, άλλο ένα παρόμοιο οίκημα που βρίσκεται στην Πνύκα, στην οδό Ιουλίου Σμιθ, πλέον είναι ένας σωρός από μπάζα.

Η εγκατάλειψη και τα έντονα καιρικά φαινόμενα φαίνεται ότι οδήγησαν το κτήριο στο να πέσει.

Το ακίνητο κατέρρευσε σε μόλις 15 λεπτά αφότου άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες πέτρες.

Οι κάτοικοι έχουν τηλεφωνήσει επανειλημμένως στον Δήμο για να αναφέρουν σπίτια τα οποία είναι ετοιμόρροπα όμως όπως καταγράφεται και από τα γεγονότα δεν λαμβάνουν καμία απάντηση.

Σύμφωνα με στοιχεία, 1.400 εγκαταλελειμμένα κτήρια βρίσκονται στους δρόμους της πόλης και αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για τους κατοίκους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 200 από αυτά έχουν χαρακτηριστεί «διατηρητέα» από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και άλλα 400 από το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ κάποια άλλα που δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο, θεωρούνται «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πάντα γύρω από ένα διατηρητέο κτήριο βαρύνουν τον ιδιοκτήτη.

Από τα θέματα επικινδυνότητας μέχρι το γεγονός ότι μπορεί να αποτελεί εστία μόλυνσης.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στην Αλβανία: Άγρια επεισόδια και ξύλο - Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν παραίτηση Ράμα (pics)

Σχετικές ειδήσεις