ΕΛΛΑΔΑ

Με πρόβληματα ξεκίνησε η υπόβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες»

Με πρόβληματα ξεκίνησε η υπόβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες»
Δεν έχουν «φορτωθεί» στο σύστημα οι δηλώσεις των περασμένων ετών

Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία της υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για το 2018.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» pothen.gr μπήκε σε λειτουργία από χθες (19/2), ωστόσο από την έναρξη της διαδικασίας, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ακόμα φορτωθεί στην εφαρμογή οι δηλώσεις που έχουν υποβάλει πέρυσι και πρόπερσι ηλεκτρονικά οι υπόχρεοι.

Να σημειωθεί πως η διορία υποβολής των δηλώσεων για 200.000 υπόχρεους λήγει στις 31 Μαρτίου 2019. Για όσους αμελήσουν, εκπρόθεσμη υποβολή επιτρέπεται μόνον μετά την πληρωμή παραβόλου που κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οσοι εκπληρώσουν την υποχρέωση τους με καθυστέρηση μέχρι 30 ημερών από την προβλεπόμενη προθεσμία, η οριστικοποίηση των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, επιτρέπεται μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου ύψους 200 ευρώ για τους υπόχρεους της επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α και εκατό 100 ευρώ για τους λοιπούς υπόχρεους. Η οριστικοποίηση των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών από την προβλεπόμενη προθεσμία, επιτρέπεται μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παράβολου ύψους 800 ευρώ για τους υπόχρεους της επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α και 300€ για τους λοιπούς υπόχρεους.

Για όσους δεν υποβάλουν δήλωση ή την υποβάλουν με ανακριβή στοιχεία, προβλέπονται κυρώσεις έως και δέκα έτη φυλάκισης.

Μεταξύ των υπόχρεων είναι πολιτικοί, τραπεζίτες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ελεγκτές και εφοριακοί, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, στελέχη ΜΚΟ, συνεταιρισμών, ΔΕΚΟ, κλπ..

Διαβάστε επίσης

Σχετικές ειδήσεις