ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Τι δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας (vids+pics)

Εισβολή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο Οικονομικών - Τι δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας (vids+pics)
Έσπασαν την πόρτα του υπουργείου

Μετά από μια περιπειώδη διαμαρτυρία, τα μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, αφού συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό και πήραν τις διαβεβαιώσεις ότι για ένα ακόμα χρόνο θα λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας. 

Ρεπορτάζ: Κία Μύτιλη

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, μέλη της οποία είχαν εισβάλλει νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών διαμαρτυρόμενοι για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Τι δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Στέργιος Πιρτσιόλας αφού διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή για τον επόμενο ένα χρόνο, εξέλιξη την οποία δέχτηκαν θετικά οι εργαζόμενοι στην συνέχεια τους ανακοίνωσε ότι θα συναντηθούν κάποια στιγμή και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίηκησης αποχώρησαν λίγο πριν τις 14:30 από το κτίριο της Καραγιώργης Σερβίας.

Τι δήλωσαν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πριν την συνάντηση τους με τον Στέργιο Πιτσιόρλα.

Οι συγκεντρωμένων έσπασαν την πόρτα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων

Στο επίκεντρο της απεργίας τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Από το πρωί, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική που έχει κηρύξει για σήμερα (Πέμπτη 21/2/2019) η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Μέλη της συγκέντρωσης εισέβαλαν στο υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας. Μάλιστα, έφτασαν έως τον 4ο όροφο και μπήκαν στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, σπάζοντας την πόρτα.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει ότι «κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που ουσιαστικά θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αυτό ουσιαστικά αποτελεί «το προμήνυμα για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του επιδόματος, αφού οι εντολές των θεσμών θέλουν τουλάχιστον κατά 32% περικοπή της συγκεκριμένης δαπάνης».

Η συνδικαλιστική οργάνωση των υπαλλήλων στους ΟΤΑ ζητεί ακόμα την επαναφορά του προληπτικού ελέγχου των δαπανών των δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο (καταργήθηκε με τον «Κλεισθένη») και την απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε πειθαρχική ή ποινική ευθύνη σχετική με την οικονομική διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται βαριά αμέλεια ή δόλος.

Στα αιτήματα περιλαμβάνεται, επίσης, και η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς «συνεχίζεται με ένταση η «χιονοστιβάδα» ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών σε μια σειρά από μικρούς αλλά και μεγάλους δήμους σε όλη τη χώρα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Σε αυτές τις περιοχές θα «χτυπήσει» ο χιονιάς – Τι θα συμβεί στην Αθήνα

Επίδομα ενοικίου 2019: Έτσι θα πάρετε από 840 έως 2.500 ευρώ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχετικές ειδήσεις