ΕΛΛΑΔΑ

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε περαστικό στα Μελίσσια (Πολύ σκληρές φωτογραφίες)

Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε περαστικό στα Μελίσσια (Πολύ σκληρές φωτογραφίες)
Φόβος και τρόμος για ανυποψίαστους περαστικούς - Πλήρης αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης

Άλλο ένα περιστατικό επίθεσης σκύλων σε ανυποψίαστο πολίτη έλαβε χώρα σήμερα 25/02/2019, το μεσημέρι στην περιοχή των Μελισσίων - Από τύχη γλίτωσε ο άτυχος άνδρας που εκείνη την ώρα πήγαινε ανυποψίαστος σε ραντεβού με οδοντίατρο

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν με το Newsbomb.gr, σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12:00, στην περιοχή των Μελισσίων, μια αγέλη έξι μεγαλόσωμων σκύλων, επιτέθηκε και τραυμάτισε περαστικό άντρα, ο οποίος είχε την ατυχία να διασχίζει μια κατοικημένη, αλλά ήσυχη περιοχή των Μελισσίων, κοντά σε δασική έκταση.

Κατευθυνοταν προς την οδοντίατρο του, την στιγμή που επιτέθηκαν και τα 6 σκυλιά, ενώ ο ίδιος αρκετά φοβισμένος, προσπάθησε να κρατήσει την ισορροπία του και να μην πέσει στο έδαφος, σκεφτόμενος ότι θα τον κατασπαράξουν.

Τα περιστατικά έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας - Δείτε εδώ

Ενστικτωδώς και χωρίς να το πολυσκεφτεί, έβαλε μια δυνατή φωνή, ζητώντας βοήθεια.

Δυστυχώς, στην περιοχή δεν υπήρχαν άλλοι περαστικοί, ενώ εξαιτίας του δυνατού αέρα δεν άκουσε κάποιος για να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Κάποια στιγμή, τα σκυλιά τον άφησαν και έντρομος συνέχισε τον δρόμο του. Στην συνέχεια, οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στο ΚΑΤ, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες η μανία των αδέσποτων είναι απερίγραπτη.


Το περιστατικό μπορεί να σας φαίνεται «συνηθισμένο», αλλά αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα.

Αδέσποτα σκυλιά, σκυλιά παρατημένα, ζώα που δεν τα φροντίζει κανένας Δήμος, σχηματίζουν αγέλες και γίνονται επικίνδυνα, την στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δομές του κράτους δεν κάνουν ούτε αυτά που προβλέπονται από τους νόμους.

Το Newsbomb.gr έχει αναδείξει δεκάδες φορές το συγκεκριμένο πρόβλημα με δημοσιογραφικές έρευνες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Διαβάστε επίσης:

Επιθέσεις σκύλων: Πότε επιτέλους θα διαμορφωθεί ένα σοβαρό νομικό πλαίσιο;

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Ως πότε κανένας δεν θα φέρει την ευθύνη των αδέσποτων- παρατημένων- χωρις επίβλεψη - πραμελημένων ζώων;

Μέχρι πότε με το πρόσχημα της φιλοζωΐας η ελληνική πολιτεία και η δικαιοσύνη θα παραμένουν αδιάφορες μπροστά στα εκατοντάδες περιστατικά που έχουν κοστίσει ακόμα και τις ζωές πολλών ανθρώπων;

Εδώ και τώρα να καθοριστεί επιτέλους ένα πλαίσιο που θα διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ ξανά να μην κινδυνέψει κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας από τα σκυλιά, αδέσποτα ή μη και την ανευθυνότητα - εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών τους, που πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Τα περιστατικά είναι χιλιάδες. Διαβάστε ενδεικτικά:

Αργολίδα: Επίθεση σκύλου σε νεαρό τουρίστα στις Μυκήνες

Πάτρα: Στο νοσοκομείο δύο άτομα από επίθεση σκύλων

Ιωάννινα: Ασθενής του νοσοκομείου τραυματίστηκε από επίθεση σκύλου

Επίθεση σκύλου σε βρέφος 10 μηνών: Ως πότε η αδιαφορία θα ονομάζεται φιλοζωΐα;

Τραγωδία: Σκύλος σκότωσε επτά μηνών βρέφος