ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Eκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά

Ρέθυμνο: Eκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά
Οι αρχές απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια
rethemnos.gr

Εντολή για εκκένωση σπιτιών στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου έχει δοθεί από τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας.

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υπερχείλιση του Πλατανιανού ποταμού λόγω των βροχοπτώσεων, αλλά και της υπερχείλισης του Φράγματος των Ποταμών Αμαρίου και οι αρχές απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια που είτε βρίσκονται κοντά στο ποτάμι είτε κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Νίκο Βότσογλου, εκκενώνονται σπίτια τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν του ποταμού. Οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στο κεντρικό ΚΑΠΗ του δήμου Ρεθύμνου στην οδό Μοάτσου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου ανέφερε πως παραμένει όλη την ημέρα στο δημαρχείο συντονίζοντας την κατάσταση, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ενημερώνουν και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Νίκο Αγριμάκη για τα προβλήματα τους στο τηλέφωνο 6983905455.

Εκκληση της πυροσβεστικής

Έκκληση απευθύνει στους πολίτες ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου Δημήτρης Δρυγιαννάκης, να μην μετακινούνται.

«Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος,ο κόσμος να μην βγαίνει από τα σπίτια του.Ακόμα όμως κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος,οι πολίτες να καλούν στο τηλέφωνο άμεσης βοήθειας 199,να δίνουν ακριβείς πληροφορίες για το σημείο που βρίσκονται και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ώστε να επεμβαίνει άμεσα η Πυροσβεστική» ανέφερε ο κ.Δρυγιαννάκης .

Στους δρόμους του Ρεθύμνου βρίσκονται 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με 36 άτομα και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειαστεί.

Σε όλη την διάρκεια της ημέρας έχουν επιχειρήσει σε περιπτώσεις άντλησης υδάτων, κοπές και απομακρύνσεις δένδρων, διασώσεις πολιτών μέσα από αυτοκίνητα και σπίτια.

ΠΗΓΗ rethemnos.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» μεγατόνων: «Δείτε πώς ο Ατζούν στήνει το Survivor 3 - Φωτογραφίες ντοκουμέντο»

Επιστρέφει το Mega: Ξανά στις οθόνες μας το «Μεγάλο Κανάλι» (pics)

Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο

Σχετικές ειδήσεις