ΕΛΛΑΔΑ

Μυστήριο: Αυτό είναι το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα

Μυστήριο: Αυτό είναι το αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα
Τεράστια ερωτήματα για την πτήση - Ποιους συνάντησαν τα μέλη του πληρώματος;
EUROKINISSI

Τεράστιος σάλος και αναπάντητα ερωτήματα έχει προκαλέσει η άφιξη στην Ελλάδα του αεροσκάφους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας (υπό άκρα μυστικότητα) το προηγούμενο Σάββατο - Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έπρεπε άμεσα να ανεφοδιαστεί - Αιχμές από τη ΝΔ που ζητά επιπλέον εξηγήσεις από το Μαξίμου - Τι κρύβει το κυβερνητικό τζετ απο τη Βενεζουέλα;

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, που προσγειώθηκε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου (02/03/2019).

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει σενάρια συνωμοσιολογίας και τα βασικά ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί απο κανέναν αρμόδιο κρατικό φορέα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας και χωρίς να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες, παρότι αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει μία ώρα μόνο για ανεφοδιασμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Διαβάστε αναλυτικά:

Γιατί προσγειώθηκε στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας

Δείτε την πτήση του αεροσκάφους στη gallery

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, ένα Falcon της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητικό, απογειώθηκε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου του 2019, με αρχικό προορισμό το νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Την ίδια ημέρα, το πλήρωμα κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία, παρά την αρχική άρνηση της χώρας. Η άδεια για προσγείωση δόθηκε τελικά όταν ο πιλότος απείλησε ότι το αεροσκάφος θα πέσει, επειδή τελείωναν τα καύσιμα. Δύο ημέρες αργότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Γενεύη, ενώ αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν του επέτρεψαν να προσεγγίσει.

Το Σάββατο (02/03/2019) το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα, στις 14:06. Το πλήρωμα φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Δήλωσαν ότι θα μείνουν μία ώρα για ανεφοδιασμό, αλλά το αεροσκάφος έμεινε περίπου τέσσερις ώρες στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ίδιο αεροσκάφος είχε ξαναέρθει στην Ελλάδα το 2015 και ούτε τότε είχε ανακοινωθεί ποιοι επέβαιναν σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι το αεροσκάφος- που τελικός προορισμός του ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- έφυγε από το Καράκας την ημέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα 8 τόνους χρυσού.

Επίσης, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι το καθεστώς Μαδούρο φυγαδεύει κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη της οικογένειάς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ποιοι επέβαιναν στο αεροσκάφος, καθώς η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας, στους οποίους δεν επιτρέπεται να μπουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Δείτε το βίντεο:

Ανακοίνωση έβγαλε σχετικά η Νέα Δημοκρατία με την οποία ρωτά την κυβέρνηση «για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Τι υποστηρίζει το Μαξίμου

Με άτυπη ανακοίνωση, το μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του ΣΚΑΪ ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε όντως στο Ελ. Βενιζέλος το περασμένο Σάββατο.

«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.

Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε.

Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι κωδικοί του Ε1 οδηγούν σε μείωση φόρου

Επίδομα ενοικίου - Αιτήσεις: Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή