ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Χαλκίδα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι - Το νερό έχει καλύψει τα πάντα (pics&vids)

Το Newsbomb.gr στη Χαλκίδα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι - Το νερό έχει καλύψει τα πάντα (pics&vids)
Το νερό έχει καλύψει τα πάντα.

Σε απελπιστική κατάσταση είναι εδώ και εβδομάδες η Χαλκίδα καθώς σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμοι και χωράφια έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Το Newsbomb.gr πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί και μίλησε με τους κατοίκους 

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης που βιώνουν οι κάτοικοι του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου καθώς oλόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στις περιοχές τους έχουν μετατραπεί σε απέραντες λίμνες.

Αρκετοί από τους κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους καθώς -εδώ και πολλές ημέρες- η γη ξεβράζει νερό, το οποίο έχει καλύψει τα πάντα.

Διαβάστε ΕΔΩ για το παράξενο αυτό φαινόμενο

«Μας έχουν γραμμένους κανονικά»:

«Η κατάσταση αυτή κρατάει ένα μήνα και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί», καταγγέλει στο Newsbomb.gr, κάτοικος, ο οποίος δυσκολεύεται ακόμα και να μπει στο σπίτι του:

«Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Έχει γίνει πλέον θάλασσα εδώ», προσθέτει η Ερασμία Κούρτη και καταγγέλει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από κάποιον υπεύθυνο:

«Χολέρα θα πάθουμε και ο δήμαρχος κοιτάει τα καρναβάλια» δηλώνει -με τρεμάμενη φωνή- μια κάτοικος της περιοχής:

Εν των μεταξύ έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ταφύλλη.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

Εδώ ήταν κάποτε δρόμος:

Έχουν πληγεί και οι επιχειρήσεις της περιοχής:

Η απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 3 Ιουνίου 2019.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Οργή στο Μάτι - Χαμός στην εκπομπή του Παπαδάκη: «Άντε γαμ@@@» (vid)

Ανατρέπονται όλα στην υπόθεση του μοντέλου - Δεν βρέθηκαν αποτυπώματά της στο δέμα με την κοκαΐνη

Σχετικές ειδήσεις