ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά το Ιπποκράτειο για τον τραυματισμό γιατρού από πτώση ασανσέρ

Τι απαντά το Ιπποκράτειο για τον τραυματισμό γιατρού από πτώση ασανσέρ
Τι ζητά η διοίκηση του νοσοκομείου από την εταιρία συντήρησης
EUROKINISSI

«Έγινε συντήρηση κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019», αναφέρει στην απάντησή της η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αναφορικά με τον τραυματισμό γιατρού όταν έπεσε ο θάλαμος ασανσέρ του νοσοκομείου και εγκλωβίστηκε το πόδι του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το ασανσέρ φέρεται να έπεσε από τον 4ο όροφο και ο γιατρός διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, με κατάγματα στο πόδι, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ασανσέρ εξυπηρετεί τόσο τους γιατρούς όσο τους ασθενείς και τους επισκέπτες, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στον ανελκυστήρα «έγινε συντήρηση κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019».

Η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε μεασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Ο ανελκυστήρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πλήρως το έτος 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων και έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα. Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη.

Αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 18 Μαρτίου) βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι 99 «πράσινες» σχολές εισαγωγής χωρίς εξετάσεις

Επίδομα παιδιού 2019 - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα δοθεί η πρώτη δόση

Σχετικές ειδήσεις