ΕΛΛΑΔΑ

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για κατηγορούμενο της Siemens

Διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για κατηγορούμενο της Siemens

Με διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα άνοιξε ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση της «σκανδαλώδους», όπως έχει χαρακτηριστεί σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με την εταιρία Siemens από την οποία φέρεται να υπέστη ζημία ο Οργανισμός άνω των 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την επίμαχη σύμβαση που αφορούσε στην ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ και η οποία υπογράφηκε το 1997 επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη απολογήθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Δημήτρης Αυλωνίτης αλλά ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ειδικότερα, ο ανακριτής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.

Πλέον, μετά τη διαφωνία, θα αποφανθεί για το ζήτημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να απολογηθούν ακόμη τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές «έφτασαν» στον έναν από αυτούς μέσω των τραπεζικών λογαριασμών του φυγόδικου, πρώην υψηλόβαθμού στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα. Ο κωδικός που χρησιμοποιούσε ήταν «Κορώνη» και αντιστοιχούσε στον τόπο καταγωγής του!