ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των απεργών ο Αμβρόσιος

Στο πλευρό των απεργών ο Αμβρόσιος

Στο πλευρό των απεργών που συμμετείχαν σήμερα στο πανελλήνιο κάλεσμα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συντάσσεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Ο Σεβασμιότατος απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα:

«Σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα κατέρχεται σε γενική απεργία και φυσικά μαζί με όλους τους οικονομικά πονεμένους και καταπληγωμένους Έλληνες απεργεί και το Αίγιο. ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Δικαστικοί Υπάλληλοι, Δημοτικοί Υπάλληλοι, όλος ο Δημόσιος Τομέας κατέρχεται σε γενική Απεργία!

Διαμαρτύρονται ενάντια στο νέο Προϋπολογισμό, στις μαζικές απολύσεις, που τις ονόμασαν εφεδρεία, στον οικονομικό στραγγαλισμό που υφίστανται σήμερα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, η μεγάλη πλειοψηφία των μη προνομιούχων Ελλήνων!

Από τη γενική αυτή κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με πρωτοπόρο - ποιόν άλλο; - τον Μητροπολίτη.

Βεβαίως, εμείς οι Κληρικοί δεν μπορούμε, άλλωστε ούτε και επιτρέπεται, να απεργήσουμε. Από την λατρεία του Κυρίου δεν μπορούμε να απέχουμε, ούτε οι Κληρικοί, ούτε και οι πιστοί!».Παράλληλα, ο Μητροπολίτης διαμαρτύρεται για «το κλείσιμο των ΤΕΙ της περιοχής»:

«Συμπαριστάμεθα ολοψύχως, πονάμε μαζί με όλους! Άλλωστε και εμείς οι Κληρικοί είμαστε θύματα αυτής της άσπλαχνης οικονομικής πολιτικής, την οποία εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Και οι δικές μας αποδοχές έχουν κατακρεουργηθή. Έπαυσαν και οι διορισμοί νέων Εφημερίων.

Τα οικονομικά των Ναών μας έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο. Αλλά παρά ταύτα, η Ιερά Μητρόπολις, ως φιλόστοργος Μητέρα, απλώνει τα φτερά της και αγκαλιάζει όλο και περισσότερα από τα παιδιά της, τα οποία στερούνται τον επιούσιο. Να γιατί, λοιπόν, συμπαριστάμεθα ολόψυχα στους απεργούς. Είμαστε στο πλευρό τους.

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε αγώνα. Άλλωστε και στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών είχαμε δώσει την παρουσία μας κοντά στους 'αγανακτισμένους Έλληνες'. Και τώρα είμαστε όλοι παρόντες!».