ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Επεισόδια με τραυματίες πριν την μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας

25η Μαρτίου: Επεισόδια με τραυματίες πριν την μαθητική παρέλαση της Καλλιθέας
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα kalliteaonline.gr, ομάδες από τον αριστερό χώρο που είχαν φτάσει από νωρίς στο σημείο επιχείρησαν να φτάσουν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, ωστόσο εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια, στην περιοχή έσπευσαν ομάδες ακροδεξιών οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο που βρίσκονταν οι αριστεριστές. Οι αστυνομικές δυνάμεις επένεβησαν προκειμένου να αποτρέψουν συμπλοκές. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικοί δέχτηκαν και βόμβες μολότοφ.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 άτομα τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία ανήκουν στην Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι Χρυσαυγίτες κάποια στιγμή ξεκίνησαν με απειλητικές διαθέσεις με κατεύθυνση την πλατεία Κύπρου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν στην διασταύρωση Θησέως και Σκίπης, πριν έρθουν σε επαφή με τους άλλους συγκεντρωθέντες.

Τότε οι ακροδεξιοί επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν στα στενά και προχώρησαν σε 11 προσαγωγές.

Στη συνέχεια η Αστυνομία μετέτρεψε τις προσαγωγές σε 12 συλλήψεις και, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, οι συλληφέντες ανήκουν σε ακροδεξιές ομάδες. Μάλιστα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 24 ετών, είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στην Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα και αύριο θα παραπεμφθούν στο αυτόφωρο.

Δείτε παρακάτω στη gallery του Newsbomb εικόνες από τις στιγμές έντασεις που επικράτησαν στην Καλλιθεά

Διαβάστε επίσης

25η Μαρτίου: Η στιγμή που άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σχετικές ειδήσεις