ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΑ: Μπαίνει τέλος στην παράνομη διέλευση από τις μπάρες του Μετρό

ΟΑΣΑ: Μπαίνει τέλος στην παράνομη διέλευση από τις μπάρες του Μετρό

«Σαφάρι» ελέγχων κομίστρου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μείωση του χρόνου κλεισίματος των πυλών στα μέσα σταθερής τροχιάς εφαρμόζει ήδη ο ΟΑΣΑ, με στόχο τη μείωση της παράνομης επιβίβασης. 

Στόχος είναι να μειωθεί το φαινόμενο της ταυτόχρονης εισόδου ή εξόδου από τους σταθμούς περισσότερων του ενός επιβατών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού οι πύλες που έχουν τοποθετηθεί διαθέτουν τουρνικέ, το οποίο όμως ορισμένες φορές δημιουργεί προβλήματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, κυρίως σε όσους μεταφέρουν αποσκευές, καθώς και σε όσους μετακινούνται με παιδιά, ποδήλατα ή κατοικίδια. Πρόβλημα με τα ΑμεΑ δεν υπάρχει, δεδομένου ότι στα περισσότερα συστήματα μετρό οι πύλες για την είσοδο των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο παραμένουν ανοιχτές.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ο ΟΑΣΑ, με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων κομίστρου, έχει εκπαιδεύσει 20 άτομα, τα οποία έχουν μεταταχθεί από τις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και θα στελεχώσουν το Σώμα Ελεγκτών Κομίστρου. Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί ραγδαία και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 23 Μαρτίου σε έντεκα σταθμούς του τραμ και ορισμένες συμπληρωματικές γραμμές των ΟΣΥ πολλαπλασιάστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Επίδομα ενοικίου: Πόσοι και πότε θα το εισπράξουν

Συντάξεις Μαΐου 2019: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων

Σχετικές ειδήσεις