ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Πνίγηκαν» Αττική και Κρήτη – Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και εγκλωβισμένοι

Καιρός: «Πνίγηκαν» Αττική και Κρήτη – Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και εγκλωβισμένοι

Πάνω από την Ελλάδα το ισχυρό βαρομετρικό – Βρέχει ασταμάτητα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Αθήνας – Τραγική και πάλι η κατάσταση στην Κρήτη

Τελικά ο χειμώνας δεν λέει να μας εγκαταλείψει φέτος. Ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου θυμίζει περισσότερο Νοέμβριο παρά αρχές Απριλίου.

Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» με σφοδρότητα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από την Πέμπτη με έκτακτο δελτίο για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τη Δευτέρα.

Στο έλεος της κακοκαιρίας ξανά η Κρήτη - Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, Λασιθιου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 4 άνθρωποι. Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος!

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα μέσα στο χωριό, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού, στις 06:00 το πρωί.

Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών. Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών:

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης, ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα.

Στα νότια του νομού Ηρακλείου, ο Αναποδάρης υπερχείλισε και μετά το Δεμάτι η κατάσταση είναι οριακή. Γι’ αυτό και απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο δρόμο από Καβούσι προς Σητεία μετά τον Πλάτανο όπως και στο δρόμο Ηρακλείου – Μεσαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φορτηγά είναι ακινητοποιημένα ανάμεσα σε Τουρλωτή - Λάστρος ο δρόμος δεν περνάει λόγο της ποσότητας του νερού.

Στη Ζήρο, πλημμύρισαν πάλι τα χωράφια πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα στον δρόμο προς τον Αθερινόλακκο, οι οποίες δεν φαίνονται λόγω της πυκνής ομίχλης.

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν Ραφήνα, Μάτι, Ν. Βουτζάς και Παλλήνη, ενώ τέσσερις γραμμές ηλεκτροδότησης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αττική αφήνοντας δίχως ρεύμα Κερατέα, Ανθούσα, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδα και Κακιά Θάλασσα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι συνεργεία του εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ξεκίνησαν από τη νύχτα, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο σκοτάδι βυθίστηκαν περιοχές όπως η Παλλήνη και τα Γλυκά Νερά.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός στρατιώτης σε φρικτό τροχαίο στο Περιστέρι