ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Στο εδώλιο 94χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του

Ρόδος: Στο εδώλιο 94χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του
Για κτηματικές διαφορές

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα λογοδοτήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου 94χρονος ο οποίος σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε κατά 74χρονου συγχωριανού του για κτηματικές διαφορές.

Σε βάρος του ηλικιωμένου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013 το πρωί, στη θέση «Άη Γιάννης» στην πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία προς τ’ Απόλλωνα σύμφωνα με τη rodiaki.gr.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8.30 το πρωί, ώρα κατά την οποία ο 94χρονος είχε μεταβεί στο κτήμα του. Εκεί βρέθηκε και ο 74χρονος, το κτήμα του οποίου γειτνιάζει με του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, ο 94χρονος λογομάχησε με τον 74χρονο για τα όρια του κτήματός του και τότε πήγε σε μία μικρή αποθήκη που διατηρεί εντός του οικοπέδου, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ!

Τα σκάγια από τον πυροβολισμό κατευθύνθηκαν προς τον 74χρονο, ο οποίος ευτυχώς διασώθηκε χάρη σε ένα κομμάτι λαμαρίνας, την οποία είχε χρησιμοποιήσει ως περίφραξη. Αυτή φέρεται να τον προστάτευσε καθώς μόνο ένα από τα σκάγια τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο ηλικιωμένος μετά το περιστατικό τράπηκε σε φυγή και αναζητούνταν από την αστυνομία, και εντοπίστηκε τελικά λίγο μετά τις 10 το βράδυ της 17ης Απριλίου 2013 σε δασική περιοχή στ’ Απόλλωνα όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ο 94χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς υπαίθριο χώρο, σε μικρή απόσταση από το σημείο του περιστατικού, όπου είχε επιμελώς αποκρύψει το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Το κυνηγετικό όπλο, καθώς και ένας κάλυκας που βρέθηκε εντός αυτού, κατασχέθηκαν.

Ο 94χρονος ισχυρίστηκε πως σήκωσε το κυνηγετικό όπλο και έριξε για να εκφοβίσει τον 74χρονο και όχι για να τον σκοτώσει ή να του προξενήσει το παραμικρό κακό.

Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως πάσχει από ζάχαρο και πως αυτό του φέρνει αστάθεια στο χέρι, στην οποία πιθανώς να οφείλεται και η φορά του πυροβολισμού.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 94χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους όρους του κατ’ οίκον περιορισμού για ένα μήνα και της απαγόρευσης συναναστροφής με τον 74χρονο έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.