ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Ψάχνει λύση μετά το σάλο για το πρόστιμο των 2.600 ευρώ στην γιαγιά με τα «τερλίκια»

ΑΑΔΕ: Ψάχνει λύση μετά το σάλο για το πρόστιμο των 2.600 ευρώ στην γιαγιά με τα «τερλίκια»
voria.gr

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιδιώκει «τη δίκαιη επίλυση του θέματος της 90χρονης»

Για το θέμα της 90χρονης η οποία πωλούσε πλεχτές κάλτσες στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας.

Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Η φτωχή γυναίκα είχε πιαστεί να πουλάει τερλίκια και συνελήφθη στις 21 Μαρτίου του 2019. Μάλιστα, η υπόθεσή της είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η ίδια η υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, είχε δηλώσει ότι το υπουργείο θα αναλάβει να πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ, που είχε «κοπεί» στην 90χρονη γιαγιά από τους αστυνομικούς.

Ο Γολγοθάς όμως της ηλικιωμένης δεν τελείωσε εκεί. Μετά τους αστυνομικούς ήρθαν οι… εφοριακοί! Η ΑΑΔΕ ζητάει από την 90χρονη 2.600 ευρώ, γιατί… δεν είχε ταμειακή μηχανή!

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε», ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώ που μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».

Και δεν της έφταναν όλα αυτά, η 90χρονη γιαγιά έπεσε και θύμα κλοπής την Τρίτη (23/04)! Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε από την ηλικιωμένη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό της.

Η 33χρονη δράστης είχε και δύο συνεργούς -μία γυναίκα και έναν άνδρα- που την περίμεναν σε αυτοκίνητο. Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν από την Αστυνομία, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

«Στράτα, στρατούλα...»: Η απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών στην 90χρονη που πουλούσε παντόφλες

Οργή και θλίψη: Πρόστιμο 200 ευρώ στην 90χρονη γιαγιά που πουλούσε «τερλίκια»

Σχετικές ειδήσεις