ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Μόσχος: Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του ηθοποιού-Η μάχη επιβίωσης και το τραγικό τέλος

Τάκης Μόσχος: Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του ηθοποιού-Η μάχη επιβίωσης και το τραγικό τέλος

Θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού.

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Τάκη Μόσχου.Ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο σε κώμα μετά από σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων που είχε υποστεί.

Στενοί του φίλοι ήταν από την αρχή αυτής της περιπέτειας στο πλευρό του δημοσιοποιώντας το πρόβλημα της υγείας του, αλλά και κάνοντας έκκληση για οικονομική ενίσχυση του ηθοποιού.

Στο παρελθόν, ο Τάκης Μόσχος είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του εθισμού του στα ναρκωτικά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Η περιπέτεια που έζησε τον έσπρωξε να αλλάξει τη ζωή του, να φύγει από την Αθήνα και να ζήσει στη Σκόπελο.

Ύστερα από μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων ο Τάκης Μόσχος ήταν σε κώμα τον τελευταίο καιρό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στις αρχές Μαρτίου, φίλοι και συνάδελφοί του είχαν απευθύνει έκκληση για βοήθεια, καθώς ανέμεναν να πάρει εξιτήριο, και χρειάζονταν χρήματα για θεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης, καθώς και ένα σπίτι για να μείνει στη Σκόπελο. Ωστόσο, στο τέλος Μαρτίου ο Τάκης Μόσχος έπεσε σε κώμα, μετά από σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Απριλίου.

Ποιος ήταν ο Τάκης Μόσχος

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Νομική Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια βρέθηκε στη Γερμανία.

Εκεί ξεκίνησε να σπουδάζει Κοινωνιολογία, την οποία τελικά παράτησε και ασχολήθηκε με τον πειραματικό κινηματογράφο. Αρχικά εργάστηκε ως μοντέλο, πράγμα που συνέχισε και όταν επέστρεψε στην Αθήνα. Ένας φίλος του από τη Χαλκίδα τον συνέστησε στον κριτικό κινηματογράφου Παναγιώτη Τιμογιαννάκη. Σύντομα έκανε την πρώτη του διαφήμιση, ενώ έπαιξε και ως κομπάρσος σε ένα αιγυπτιακό σίριαλ εποχής.

Ο πρώτος του επαγγελματικός ρόλος ήταν στην ταινία «Άγγελος» του Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Κατόπιν, πάλι η τύχη τον έσπρωξε στη «Γλυκιά Συμμορία» (1983), την ταινία ορόσημο του Νίκου Νικολαΐδη, η οποία αντικατόπτριζε κάποιες από τις εμπειρίες του στην Γερμανία. Στην ταινία υποδύθηκε τον Αργύρη, έναν άνεργο ηθοποιό, που ζούσε στο περιθώριο και την παραβατικότητα. Η ταινία απέσπασε συνολικά οκτώ βραβεία, δίχασε κοινό και κριτικούς, ενθουσίασε όμως τη νεολαία μιας έντονα πολιτικοποιημένης εποχής μιλώντας μια διαφορετική γλώσσα και άφησε το δικό της στίγμα στην ιστορία του ελληνικού σινεμά με σκηνές εμβληματικές και «ατάκες» που αναπαράγονταν για χρόνια. Ο Τάκης Μόσχος είχε βραβευθεί και για το ρόλο του στην ταινία «Μετέωρο και σκιά» (1985), η οποία ήταν βασισμένη στη βιογραφία του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Ο Τάκης Μόσχος έχει γυρίσει συνολικά 20 ταινίες, ενώ συμμετείχε σε επεισόδια του «Κόκκινου Κύκλου», στο «Η ζωή μας μια βόλτα» και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές. Ενας από τους τελευταίους ρόλους του στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «Οι Αισθηματίες» (2014) του Ν. Τριανταφυλλίδη, ενώ στο θέατρο η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» (2018).

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Σχετικές ειδήσεις