ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση γιαγιάς με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη (pics&vid)

Νέα υπόθεση γιαγιάς με τερλίκια: Πρόστιμο 13.358 ευρώ σε 82χρονη (pics&vid)
Κόρη και μαμά καλούνται να πληρώσουν ένα υπερβολικό πρόστιμο

Στα δίχτυα της εφορίας, «έπεσε» ακόμα μία ηλικιωμένη, που πωλούσε χωρίς άδεια, τερλίκια στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτει το grtimes.gr, η γιαγιά Σουζάνα, δεν ήταν η μοναδική υπερήλικη, που πήρε πρόστιμο από την εφορία.

Ακόμα μία γυναίκα, η 82χρονη σήμερα Μαρία Κουμπάτοβα, αποκαλύπτει πως καλείται να καταβάλλει 13.358 ευρώ επειδή εντοπίστηκε με 34 ζευγάρια, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο πρόστιμο προστέθηκαν 3.358 τόκοι ευρώ ενώ η ίδια λαμβάνει σύνταξη μόλις 30 ευρώ.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η ομογενής από τη Ρωσία, το 2014, (ήταν τότε 78 ετών), μην έχοντας κανένα εισόδημα, αποφάσισε, να πωλήσει τερλίκια, αλλά συνελήφθη, πριν προλάβει να στήσει το εμπόρευμά της.

Σύμφωνα με την κόρη της, παρέμεινε για 9 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου λιποθύμησε και έκλαιγε συνεχώς, ενώ της επιβλήθηκε πρόστιμο 3.358 ευρώ.

Την επόμενη μέρα, η κόρη της, Τάμαρα Σαρίδου, που βρισκόταν στο πλευρό της, είδε το ύψος του προστίμου. Όπως λέει, πήγε στην Αστυνομία, όπου την διαβεβαίωσαν πως δεν θα κληθεί να πληρώσει κάτι. Μετά από έξι μήνες διαπίστωσε ότι το πρόστιμο δεν είχε «σβηστεί». Επισκέφτηκε τα Δικαστήρια, την Αστυνομία, το ΙΚΑ, την Περιφέρεια, Δικηγόρους και Λογιστές οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Πριν λίγες ημέρες, όταν θέλησε να υποβάλει την φορολογική δήλωση της μητέρας της ότι προστέθηκαν άλλα 10.000 ευρώ τόκοι. Η 82χρονη ισχυρίζεται ότι όχι μόνον δεν μπορεί να το αποπληρώσει, αλλά της δημιουργεί άγχος, ενώ η ίδια λαμβάνει ως σύνταξη το ποσό των... 30 ευρώ.

«Κατέβηκα να πουλήσω για πρώτη φορά τερλίκια και με συνέλαβαν. Ήθελα να βρω χρήματα. Δεν έχω έσοδα» εξηγεί . «Για πόσο θα με ζουν και θα με ταΐζουν οι γείτονες» αναρωτιέται η γιαγιά που κατοικεί στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης.

Η κόρη της Τάμαρα είναι επίσης άνεργη. «Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το χρέος» λέει και ζητά από τις Αρχές να διαγράψουν το πρόστιμο. «Θέλω να πεθάνω ήσυχη. Να μην έχω χρέος ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου» αναφέρει.