ΕΛΛΑΔΑ

Με παροχές θέλουν να σβήσουν την πολιτική «φωτιά» από το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

Με παροχές θέλουν να σβήσουν την πολιτική «φωτιά» από το ντοκιμαντέρ για το Μάτι

Ανησυχία επικρατούσε το τελευταίο 24ωρο στο Μέγαρο Μαξίμου από τις αντιδράσεις κυρίως και τις αναδημοσιεύσεις σε πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης του ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά στο ΣΚΑΪγια τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο.

Στελέχη της κυβέρνησης θορυβήθηκαν για την έκταση και τη συζήτηση που «άνοιξε» η επαναφορά στη μνήμη των ανθρώπων των τραγικών εκείνων στιγμών που η περιοχή καιγόταν και ο κρατικός μηχανισμός εκ των πραγμάτων πια φάνηκε πως ήταν διαλυμένος και παρατημένος στην τύχη του.

Κυρίως όμως αυτό που φάνηκε ήταν η προσπάθεια κάλυψης των ευθυνών παρά το γεγονός ότι μόνο στα λόγια αναλήφθηκαν ως πολιτικές ευθύνες, η συγγνώμη που δεν ήρθε ποτέ, αλλά και το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να υποκρίνονται ότι δεν υπήρχαν νεκροί.

Από νωρίς όπως μαρτυρούν τα γεγονότα που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια μέσα από τη δημοσιογραφική αλλά και τη δικαστική έρευνα, ήξεραν για νεκρούς αλλά δεν το έλεγαν.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις