ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας
EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε στις 21.05 το βράδυ της Δευτέρας (6/5) ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος ένιωσε ατονία και έντονες ζαλάδες, αφού εδώ και τέσσερις ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει αποκλειστικά το TheNewspaper.gr τα μέτρα που έλαβε η Αστυνομία ήταν δρακόντεια, ενώ η πομπή των αυτοκινήτων της Ασφάλειας στην Ιάσονος και την Πολυμέρη ήταν εντυπωσιακή, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» και αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων.

Η άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού να χορηγηθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, παρά το γεγονός ότι φέρονται να συμφωνούσαν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός, οδήγησε την υπόθεση για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν έλαβε άδεια.

Το εισαγγελικό βέτο στο αίτημα οδήγησε τον Κουφοντίνα να ανακοινώσει τότε στο Συμβούλιο πως θα ξεκινούσε απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμένη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, διήμερες ή τετραήμερες.

Νωρίτερα, απόψε, μία ομάδα περίπου 15 ατόμων συγκεντρώθηκε πριν από την εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, έξω από το δημαρχείο της πόλης, πέταξε τρικάκια και ανήρτησε πανό για τη μη έγκριση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.