ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται ο προπονητής «τέρας»

Απολογείται ο προπονητής «τέρας»

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η απολογία του εκπαιδευτικού Νίκου Σειραγάκη στην ανακρίτρια Ρεθύμνου, ο οποίος κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων κατ΄εξακολούθηση.

Ο δράστης που έχει προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, παρουσιάστηκε αμετανόητος, κάνοντας λόγο για «σπαρτιατικού τύπου μύηση».

Παραδέχεται τη δράση του, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για σεξιστικού περιεχομένου ενέργειες.

Χρησιμοποιώντας πειστική επιχειρηματολογία, κατάφερνε να τα παρασέρνει, με αποτέλεσμα σήμερα ο ίδιος να ισχυρίζεται πως ό,τι γινόταν, γινόταν με την συναίνεση των ανήλικων παιδιών!

Τα οδηγούσε σε ερημικά σημεία, όπου τα υπέβαλε σε «δοκιμασίες» και στη συνέχεια δεν δίσταζε να τα εξαναγκάσει είτε σε μεταξύ τους ασελγείς πράξεις, είτε σε πράξεις με τον ίδιο.

Θέλοντας να τους «εμφυσήσει» την φιλοσοφία του, επηρεασμένος από την αρχαιοελληνική τακτική, ο Σειραγάκης αποκαλούσε τα παιδιά που συμμετείχαν ως «Σπαρτιάτες», ενώ επίσης χρησιμοποιούσε τον μπασκετικό όρο «ρούκις» για τους ανήλικους που υπέβαλε στις σκληρές δοκιμασίες.

Μόνο έτσι, τους έλεγε, ότι θα γίνονταν «δυνατοί», θα κατάφερναν να «πρωταγωνιστήσουν», ήθελε, όπως έλεγε, να τους «ανδρώσει».

Ο Σειραγάκης κρατείται σε ένα κελί μόνος του, προκειμένου για ευνόητους λόγους να μην έχει τη δυνατότητα κανείς άλλος από τους κρατουμένους να έρθει σε επαφή μαζί του.