ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: Δήμαρχος του ΑΚΡ αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους Τραπεζούντας

Τουρκία: Δήμαρχος του ΑΚΡ αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους Τραπεζούντας

«Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ. Τί είναι αυτά; Τί σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε ανθρωπισμός πάνω σας. Ντροπή», απάντησε ο βουλευτής, Μεχμέτ Μπεκάρογλου. 

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία δήλωση του Δημάρχου της συνοικίας Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης Τεβφίκ Γκιοκσού ο οποίος για να επικρίνει τον εκ νέου υποψήφιο για τη Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, αποκάλεσε τους κατοίκους της Τραπεζούντας ‘Έλληνες’.

Μιλώντας σε ιφτάρ (πρώτο δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) ο Δήμαρχος Εσενλέρ επικρίνοντας τον Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι “πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου” και στη συνέχεια απευθύνθηκε στον κόσμο που συμμετείχε στο ιφτάρ ρωτώντας τους: “Από πού κατάγεται (ο Ιμάμογλου);” και πήρε την απάντηση: “Τραπεζούντα”. Ο δήμαρχος Εσενλέρ σχολίασε αμέσως: “Τότε είναι άλλη υπόθεση”.

Ο Επαρχιακός Πρόεδρος Ορταχισλάρ του Καλού Κόμματος Μουχαμέτ Ερκάν αντέδρασε αναφέροντας: “Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε όσους από την Τραπεζούντα τους ψηφίσουν, ο αξιότιμος (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει τον Δήμαρχο Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως Υπουργός από την Τραπεζούντα πρέπει να το κάνει”.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου έγραψε στο twitter «Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ. Τί είναι αυτά; Τί σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε ανθρωπισμός πάνω σας. Ντροπή», ανέφερε.

Στο τουίτερ με τον hashtag #Trabzonlular (κάτοικοι της Τραπεζούντας) πολίτες καλούν τον δήμαρχο Εσενλέρ να απολογηθεί.

Πηγή: philenews

Διαβάστε επίσης:

Μάθε πού ψηφίζεις 2019: Άνοιξε η εφαρμογή του ΥΠΕΣ «πού ψηφίζω 2019»

Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα 9,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Politico