ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες στην Γαστούνη

Ηλεία: Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες στην Γαστούνη
Σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος των γονέων τους
EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες σε βάρος πολιτών στην Γαστούνη Ηλείας.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Κυριακής (19/05/2019), τρία ανήλικα αγόρια -ηλικίας 14, 13 και 12 ετών- και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, οι τρεις ανήλικοι δράστες το μεσημέρι της Κυριακής (19/05/2019), εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στη Γαστούνη και με την άσκηση σωματικής βίας, την ακινητοποίησαν ρίχνοντας την στο πάτωμα και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του περιστατικού.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ, ενώ στη συνέχεια οι ανήλικοι μετέβησαν με τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στο Λευκοχώρι, όπου τους παρέδωσαν ακόμη (50) ευρώ.

Από την έρευνα των Αρχών, προέκυψε ότι οι ανήλικοι δράστες ενεργώντας από κοινού, το απόγευμα του Σαββάτου (18/05/2019), στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στα Καβάσιλα, εκμεταλλευόμενοι προσωρινή στάση αυτοκινήτου 62χρονου ημεδαπού, εισήλθαν στο όχημα και ασκώντας του σωματική βία, τον έσυραν έξω από αυτό και αφού τον ακινητοποίησαν αφαίρεσαν από τις τσέπες του, το χρηματικό ποσό των (403) ευρώ.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων των ανήλικων δραστών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών για να διαπιστωθεί αν οι ανήλικοι εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών και ληστειών.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

120 δόσεις: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι δεν υπάγονται στη ρύθμιση

Σχετικές ειδήσεις