ΕΛΛΑΔΑ

«Χειροπέδες» σε γιατρό που ζήτησε 1.300 ευρώ για καισαρική

«Χειροπέδες» σε γιατρό που ζήτησε 1.300 ευρώ για καισαρική

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι στην Αθήνα, μια 62χρονη γυναικολόγος – μαιευτήρας, η οποία κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία.

Η γιατρός, που είναι και Διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής (δημόσιου) Μαιευτικού Γυναικολογικού Κέντρου είχε ζητήσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ποσό των 1.300 ευρώ προκειμένου να προβεί σε καισαρική επέμβαση 24χρονης εγκυμονούσας. Πρόκειται για ένα ποσό ανεξάρτητο από τα 1.700 ευρώ που ήταν τα νόμιμα έξοδα νοσηλείας στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία η γιατρός ενημέρωσε την νεαρή κοπέλα ότι στην περίπτωση που αδυνατούσε να της δώσει τα χρήματα δεν θα την αναλάμβανε αυτή.

Σήμερα, ημέρα εξόδου της καταγγέλλουσας από το νοσοκομείο, λίγες ημέρες μετά την καισαρική της επέμβαση, ο σύζυγος της παρέδωσε στη γιατρό, σε προκαθορισμένο ραντεβού, το ποσό των 1.000 ευρώ, που αποτελούσε προκαταβολή του συνολικού ποσού των 1.300 ευρώ που είχε ζητήσει.

Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν προσημειώσει τα χρήματα συνέλαβαν τη γιατρό στο γραφείο της έχοντας το συγκεκριμένο ποσό των 1.000 ευρώ στην τσάντα της.

Η συλληφθείσα γιατρός θα οδηγηθεί αύριο, Παρασκευή, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.