ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στη Ρόδο με τη διαθήκη - «Πάγωσαν» οι κληρονόμοι (pics)

Χαμός στη Ρόδο με τη διαθήκη - «Πάγωσαν» οι κληρονόμοι (pics)

Για απόπειρα ιδιοποίησης της περιουσίας μίας 92χρονης, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1.400.000 ευρώ, κατηγορείται 59χρονη, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 59χρονη φέρεται να επιχείρησε να ιδιοποιηθεί την εν λόγω περιουσία χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικά οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας εναντίον της και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο 80χρονος (τότε) ξάδελφος της θανούσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της συγγενούς του, αλλά και την τιμωρία – όπως τονίζει- της 59χρονης για την πλαστογραφία της διαθήκης!

Οι συγγενείς της 92χρονης υπέβαλαν και αγωγή (αρνητική αναγνωριστική για ακυρότητα της διαθήκης) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αλλά και ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδόθηκε τον Μάιο του 2012. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου (για την προσωρινή διαταγή) δεν επιτρεπόταν η παραμικρή μεταβολή στην κινητή και ακίνητη περιουσία της θανούσης έως την εξέταση και την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ωστόσο η συζήτηση για την αγωγή που είχε κατατεθεί ανεστάλη τον Νοέμβριο του 2014 διότι όπως ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου, εκκρεμεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης (η μηνυτήρια αναφορά). Έτσι έως ότου εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση ως προς το ποινικό μέρος ή να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, δεν θα γίνει συζήτηση.

Η εκδίκαση λοιπόν του ποινικού μέρους της υπόθεσης προσδιορίστηκε για τις 6 Ιουνίου 2019 στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου θα λογοδοτήσει η 59χρονη για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος και απάτη επί τω δικαστηρίω σε απόπειρα και τελεσμένη.
Την υπόθεση για λογαριασμό των συγγενών της 92χρονης χειρίζεται η δικηγόρος κ. Αναστασία Αλεξάνδρου – Καντίτο, ενώ για την 59χρονη είναι ο κ. Σάββας Παυλίδης.

Η αγωγή

Όπως αναφέρουν στην αγωγή τους οι συγγενείς, ο 80χρονος ξάδελφος και η κόρη του, είναι οι μοναδικοί εν ζωή κληρονόμοι, καθώς η θανούσα ήταν άκληρη, δεν είχε ποτέ παντρευτεί και εκτός από τη δική της περιουσία είχε κληρονομήσει και τις δύο αδελφές της, οι οποίες επίσης ήταν ανύπαντρες.

Με τον 80χρονο έτρεφαν πέραν της συγγένειας άριστες φιλικές σχέσεις, όπως εξάλλου και με ορισμένα άλλα άτομα, πλην της 59χρονης με την οποία φέρεται να γνωρίστηκε λίγο καιρό πριν το θάνατό της.
Ο 80χρονος υποστηρίζει πως η 59χρονη με δολοπλοκίες και συκοφαντίες κατάφερε να απομακρύνει τη θανούσα από τους υπολοίπους φίλους και συγγενείς και να την έχει «υπό την προστασία της» έως το θάνατό της. Ένας θάνατος με πολλά ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες του, και για τα οποία ο 80χρονος έχει ήδη ζητήσει τη βοήθεια της εισαγγελίας ώστε να απαντηθούν.

Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης, η 59χρονη εμφανίστηκε – σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή- ως μοναδική κληρονόμος όλης της περιουσίας της 92χρονης (σπίτια σε Ρόδο και Αθήνα αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 400.000 ευρώ) με μία ιδιόγραφη διαθήκη η οποία φέρεται να συντάχθηκε από τη θανούσα το 2007.

Χρονική περίοδο κατά την οποία όμως η θανούσα όχι μόνο δεν γνώριζε την 59χρονη, αλλά το διάστημα εκείνο παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί από το δικηγόρο της για τη σύναψη διαθήκης, εκείνη αρνιούνταν πεισματικά.

Στην ίδια αγωγή γίνεται εκτενή αναφορά στην ίδια τη διαθήκη η οποία έχει συνταχθεί σε πρόχειρο χαρτί, με γραφικό χαρακτήρα, σύνταξη και γλώσσα (η θανούσα χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα) τελείως διαφορετικό από αυτό της ηλικιωμένης γυναίκας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με την ίδια αγωγή που έχει κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου από τους συγγενείς ζητείται να αναγνωριστεί η ακυρότητα της ιδιόγραφης διαθήκης που εμφάνισε η 59χρονη, να αναγνωριστεί το κληρονομικό δικαίωμα των συγγενών, αλλά και να ακυρωθεί το κληρονομητήριο που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο δικαστήριο βάσει της ιδιόγραφης διαθήκης για λογαριασμό της 59χρονης με το οποίο και επιχειρήθηκε από την τελευταία να γίνουν αλλαγές στην περιουσία της θανούσης.

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2019: Η μάχη της αυτοδυναμίας – Τα τρία σενάρια της επόμενης μέρας

Λοταρία Αποδείξεων Απριλίου - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων