ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία

Δημήτρης Γραικός: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία
Δολοφονία Δημήτρη Γραικού: Τον σκότωσε και τον έθαψε κάτω από τόνους χώματος και κοπριάς - Έτσι έφτασαν οι Αρχές στο δράστη

Ο Δημήτρης Γραικός βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε:

Οι αρχές έχουν συλλάβει ένα ύποπτο άτομο -τον ιδιοκτήτη της μονάδας- για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο έμπορος με τον οποίο είχε την τελευταία συναλλαγή και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, ομολόγησε πως τον σκότωσε και τον έθαψε μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο στη μονάδα του.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος - επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, είχε εξαφανιστεί
στις 3 Νοεμβρίου του 2016, με το 4x4 αυτοκίνητό του.

Οι έρευνες ωστόσο είχαν αποβεί άκαρπες, με την οικογένειά του να μιλά από την πρώτη στιγμή για έγκλημα και να τονίζει πως ο άνθρωπός τους είχε οικονομική συναλλαγή πριν χαθούν τα ίχνη του.

Η σύζυγός του, είχε πει πως ο Δημήτρης είχε φύγει από το σπίτι τους στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

Η υπόθεση είχε μείνει ανοιχτή όλα αυτά τα χρόνια, με τον αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να την επιστρέφει στον ανακριτή. Εκείνος έδωσε εντολή για νέες έρευνες τον περασμένο Φεβρουάριο ενώ άσκησε και ποινικές διώξεις. Η αστυνομία ακολούθησε, με έρευνες στην κτηνοτροφική μονάδα του βασικού υπόπτου.

«Δεν ήταν ούτε εγκληματίας, ούτε τοκογλύφος, ούτε απατεώνας. Δεν είχε εχθρούς…», έχει πει η γυναίκα του.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

«Ο σύζυγός μου πήγαινε τακτικά στα σφαγεία. Είναι η δουλειά του αυτή και εκείνη την ημέρα έπρεπε να πουλήσει κάποια ζώα. Ο αγοραστής είπε ότι του έδωσε 17.000 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερα ή λιγότερα, αλλά αυτά είπε ο αγοραστής στη κατάθεσή του».

Ακολούθησαν έρευνες, πολλές έρευνες, υπόνοιες στράφηκαν και στην σύζυγό του, σενάρια έλεγαν ότι πήγε στο εξωτερικό, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4. Κάμερες ασφαλείας κοντινής επιχείρησης, τον είχαν καταγράψει με το αυτοκίνητο του να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Στο βίντεο φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθούσε χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά.

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε λίγη ώρα πριν την οικονομική συναλλαγή. Ο ίδιος δήλωσε τότε στην Αγγελική Νικολούλη πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές.

Ο αδελφός του θύματος του άτυχου κτηνοτρόφου κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως αλλά η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης πρότεινε την αρχειοθέτηση της, με το σκεπτικό ότι ο αγνοούμενος τότε Γραικός βρισκόταν στο εξωτερικό. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος επέστρεψε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εισηγούμενος την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά παντός υπευθύνου. Τον τελευταίο καιρό η δικογραφία βρισκόταν στα χέρια ανακρίτριας που είχε ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών.

Με πληροφορίες από: anikolouli.gr

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ο Πάνος Ζάρλας σε τροχαίο - Θρήνος για τον νικητή του Power of love

Κώστας Ευριπιώτης: Ραγίζει καρδιές το «αντίο» των παιδιών του - Θρήνος για τον αγαπημένο ηθοποιό

Σχετικές ειδήσεις