ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση για τη «γυμνή εξέταση» στο Λιμενικό

Προκαταρκτική εξέταση για τη «γυμνή εξέταση» στο Λιμενικό

Προκαταρκτική εξέταση για το γυμνό «καψώνι» στις εξετάσεις του Λιμενικού Σώματος αναμένεται να πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία υποψήφιας για «σεξιστική και εξευτελιστική μεταχείριση» κατά τη διαδικασία υγειονομικών εξετάσεων στο διαγωνισμό για την κατάταξη Αξιωματικών, ειδικότητας Νομικού.

Έπειτα από την καταγγελία της υποψήφιας, η υπηρεσία προχώρησε αυτεπάγγελτα στη συλλογή δημοσιευμάτων και άλλων στοιχείων σχετικά με την καταγγελία και μετά την υποβολή τους στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων. Η εξέταση θα γίνει από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το Λιμενικό Σώμα σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι:

«Οι Στρατεύσιμοι και γενικά όλοι όσοι παρουσιάζονται με οποιοδήποτε τρόπο για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξετάζονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές και τα Στρατολογικά Συμβούλια (κατά την κρίση τους), ή ένας-ένας ή κατά ομάδες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και ανάλογα με τον αριθμό των εξεταζομένων. Την ώρα της εξέτασης οι εξεταζόμενοι πρέπει να είναι τελείως γυμνοί».