ΕΛΛΑΔΑ

Άγριες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού (pics+vids)

Άγριες συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού (pics+vids)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (25/06) στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων.

Τα άγρια επεισόδια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Γιώργος Κωστίκας στο Newsbomb.gr, ξέσπασαν περίπου στις 10:45 το πρωί της Τρίτης (25/06) όταν κρατούμενοι από την δεύτερη πτέρυγα κατευθύνθηκαν προς την πέμπτη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ησυχία στο κατάστημα κράτησης. Σύμφωνα με το CNN Greece, οι έρευνες στην 2η πτέρυγα των φυλακών ολοκληρώθηκαν και εντοπίστηκαν 25 μαχαίρια, κοντάρια και αυτοσχέδιες λάμες. Οι Αρχές θα κινηθούν τώρα προς την 5η πτέρυγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν αναφορές ότι οι κρατούμενοι κατέλαβαν το διοικητήριο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δεν ισχύουν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Κωστίκας Γιώργος, η ένταση ξεκίνησε όταν Γεωργιανός κρατούμενος μαχαίρωσε Κούρδο.

Πρόσθεσε επίσης ότι αμέσως μόλις ξέσπασε η ένταση, η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών μαζί με τα ΜΑΤ και δύο ομάδες ΟΠΚΕ μπήκαν μέσα στις φυλακές με εντολή του Διευθυντή για να καταστείλουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστίκα από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών στο Newsbomb.gr:

Εργαζόμενη των φυλακών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της, δήλωσε: «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, η υπάλληλος εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.

Καρακίτσιος στο Newsbomb.gr

Τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαίωσε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος. Αν και όπως μας ανέφερε δεν έχει πλήρη εικόνα – μέχρι αυτή την ώρα – για την έκταση των επεισοδίων αλλά και την επέμβαση των ΜΑΤ, συμπλήρωσε ότι αληθεύει το γεγονός πως οι φυλακισμένοι «πολεμούσαν» με μαχαίρια και χατζάρες.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Αιγαίο: Το «θερμό» περιστατικό ανάμεσα στο Γιαβούζ και το Πολεμικό Ναυτικό

Σχετικές ειδήσεις