ΕΛΛΑΔΑ

Ομηρία σωφρονιστικού από κρατούμενο στον Κορυδαλλό

Ομηρία σωφρονιστικού από κρατούμενο στον Κορυδαλλό

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ένας κρατούμενος επιχείρησε να αποδράσει.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει πήρε όμηρο έναν σωφρονιστικό υπάλληλο.

Δράστης είναι ο γνωστός βαρυποινίτης - μεγαλοκακοποιός Παναγιώτης Βλαστός ο οποίος κρατάει όπλο, ενώ συμμετέχουν και άτομα που έχουν τρομοκρατική δράση, οι οποίοι επίσης κρατούν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για πέντε μέλη που συμμετείχαν στην τρομοκρατική οργάνωση "Πυρήνες της Φωτιάς".

Το όπλο σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στα χέρια του Βλαστού μέσω ενός δέματος το οποίο πέταξαν άγνωστοι από τον τοίχο των φυλακών.

Ο βαρυποινίτης κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου προσπάθησε να αποδράσει αρπάζοντας έναν σωφρονιστικό υπάλληλο όμηρο. Οι πόρτες έκλεισαν αυτόματα λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν ο Βλαστός βγει στον προαύλιο χώρο των φυλακών, με αποτέλεσμα να μείνουν μέσα και όλοι οι επισκέπτες, περίπου 25 άτομα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, με τον Π. Βλαστό και τους "Πυρήνες" να ζητούν να μιλήσουν με τον Διευθυντή των φυλακών, τον Εισαγγελέα και τον Δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση.

Αναμένεται επίσης η σύνταξη και παράδοση κειμένου, όπου θα διατυπώνονται τα αιτήματά τους για αποσυμφόρηση των φυλακών και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι πολύ μεγάλη, με δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ να βρίσκονται σε ετοιμότητα έξω από τις φυλακές, ενώ και στα κεντρικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιείται σύσκεψη για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Αποκλεισμένη όλη η περιοχή γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μια άκρως θετική εξέλιξη στην πορεία της υπόθεσης είναι πως αφέθηκαν ελέυθεροι τέσσερις από τους επισκέπτες οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί όταν οι πόρτες έκλεισαν αυτόματα λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν ο Βλαστός βγει στον προαύλιο χώρο των φυλακών.

koridallos

Διαβάστε ακόμη:

Ελεύθεροι τέσσερις από τους εγκλωβισμένους επισκέπτες στον Κορυδαλλό

To «βιογραφικό» του Π. Βλαστού