ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό Μιχαλολιάκου έξι σωματεία εργαζομένων

Στο πλευρό Μιχαλολιάκου έξι σωματεία εργαζομένων

Έκτακτη ενημέρωση είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά για την οικονομική κατάσταση και τη μη καταβολή ΚΑΠ

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Συνοδοιπόροι και υποστηρικτές στον αγώνα που κάνει ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος γίνονται τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο. Οι πρόεδροι των έξι σωματείων που καλύπτουν τους δημοτικούς υπαλλήλους μετέβησαν εσπευσμένως στο δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Κοραή προκειμένου να συναντήσουν τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο δήμαρχος Πειραιώς τους ενημέρωσε ενδελεχώς για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, εξαιτίας της μη καταβολής των ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθείται επανειλημμένως εις βάρος του τέταρτου μεγαλύτερου (και πιο αδικημένου) Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Β. Μιχαλολιάκος δεν κρύβει τη δυσφορία του για τους χειρισμούς του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλου. Για το λόγο αυτό μάλιστα έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον μεταβατικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μεταξύ άλλων τόνισαν ότι:

«Πρώτιστη υποχρέωση της Πολιτείας είναι η καταβολή των μισθών των εργαζομένων. Εξάλλου, με αυτό το πρόσχημα εντάχθηκε η χώρα σε καθεστώς Μνημονίου. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αποδίδει στο Δήμο μόνο το 1/3 των χρημάτων που απαιτούνται για την κάλυψη της μισθοδοσίας. Καλούμε έστω και τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά, να πληρωθούν το μισθό του Δεκεμβρίου και το δώρο ώστε να κάνουν οι οικογένειες τους Χριστούγεννα. Παράλληλα, δηλώνουμε ότι, είμαστε δίπλα στο Δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, στον αγώνα που δίνει για τη διασφάλιση πόρων που θα καλύπτουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων».

Ο δήμαρχος Πειραιώς ευχαρίστησε τους Προέδρους των Σωματείων για την καλή τους διάθεση και για το πνεύμα συνεργασίας όλο αυτό τον καιρό. Στη συνάντηση που έγινε με τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Σωματείων Κ. Ξύγγος (Σωματείο Οδηγών –Μηχανικών-Εργατοτεχνιτών), Κ. Ρογκάκος (Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Π), Ν. Παπασταμάτης («Ήφαιστος-τμήμα παρκοτεχνίας), Χ. Λεπεσιώτης («Λεωνίδας»), Σ. Ξεπαπαδέας (Σύλλογος εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία) και Νία Κωνσταντοπούλου (Σύλλογος εργαζομένων Μονίμου και Αορίστου Χρόνου).

Να σημειώσουμε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων στο δήμο Πειραιώς. Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν ομόφωνα να διοργανώσουν, για πρώτη φορά από κοινού τη Χριστουγεννιάτικη εορτή για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.