ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια - Μάχη με τις φλόγες (pics+vid)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια - Μάχη με τις φλόγες (pics+vid)
Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι, σε επιφυλακή οι κάτοικοι στα Θαρρούνια - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/07) στα Μανίκια Ευβοίας. Η φωτιά -που έγινε αντιληπτή γύρω στις 14:30- καίει αγροτοδασική έκταση.

Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας, και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο με ενέργειες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Newsbomb.gr, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον οικισμό Θαρρούνια ενώ οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη καναντέρ και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου με 12 πυροσβέστες. Επίσης στο έργο συνδράμουν πέντε υδροφόρες ΟΤΑ, η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και η δασική υπηρεσία.

Επιπρόσθετα έχουν κινητοποιηθεί:

  • 1 ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες,
  • 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες και
  • η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.)

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν:

  • 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί:

  • 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

πηγή: Θανάσης Κοκκάλας από facebook

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ – Τουρκία: Τύμπανα πολέμου! «Τελειώνουν» τον Ερντογάν μέσω… λίρας

Διέρρευσαν μυστικές δημοσκοπήσεις: Αυτή είναι η πραγματική διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ