ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια: Σε τρία μέτωπα η μάχη - Εκκενώθηκαν οικισμοί - «Υποψιαζόμαστε εμπρησμό»

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια: Σε τρία μέτωπα η μάχη - Εκκενώθηκαν οικισμοί - «Υποψιαζόμαστε εμπρησμό»
Ισχυρές οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια.
EUROKINISSI

Φωτιά Εύβοια: Σκληρή η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Τρία τα ενεργά μέτωπα το πρωί της Παρασκευής (05/07) - Οι καιρικές συνθήκες θα κρίνουν την εξέλιξη της πυρκαγιάς - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Υπό καλύτερες συνθήκες επιχειρούν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε τρία μέτωπα στην Εύβοια.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει σε σχέση με χθες, όταν στις 14:15 ξέσπασε η πρώτη φωτιά, σε αγροτοδασική έκταση στην τοπική κοινότητα Μανίκια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνολικά, στις τρεις πυρκαγιές της ευρύτερης περιοχής επιχειρούν δυνάμεις από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Πελοποννήσου.

Αναλυτικά στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί σήμερα 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρων τμημάτων, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου.

Από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνά ήδη τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

«Υποψιαζόμαστε εμπρησμό»

«Έχουμε κάθε λόγο να υποψιαζόμαστε εμπρησμό», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι πολύ νωρίς να πει κάποιος κάτι τέτοιο με σιγουριά».

Εν τω μεταξύ, πέντε άτομα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Τα νέα μέτωπα και οι εκκενώσεις

Στην περιοχή εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν ευνόησαν την πυρκαγιά, όμως η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που έσπευσε άμεσα στην περιοχή περιόρισε την εξάπλωσή της.

Για την προστασία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Επίσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Πυργί και Αγίου Γεωργίου, οι οποίες εξελίχθηκαν ταυτόχρονα. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς: Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά η οποία πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο. Όπως είπε: «Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

πηγή: Θανάσης Κοκκάλας από facebook

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μυρίζει καμένο σε όλη την Αθήνα – Δείτε τι έχει συμβεί

Βάσεις 2019: Πώς διαμορφώνονται τα μόρια σε 40 περιζήτητες σχολές

Σχετικές ειδήσεις