ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος - μυστήριο στην Κρήτη: Εδώ βρέθηκε η άτυχη βιολόγος - Δείτε εικόνες από τα τούνελ

Θάνατος - μυστήριο στην Κρήτη: Εδώ βρέθηκε η άτυχη βιολόγος - Δείτε εικόνες από τα τούνελ

Στο φως έρχονται εικόνες από το σημείο όπου εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/07) νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας

Μια τρύπα καλυμμένη από βλάστηση σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον κοντινότερο αγροτικό δρόμο οδηγεί σε δαιδαλώδη τούνελ - απομεινάρια από την γερμανική κατοχή της Κρήτης.

Μέσα σε αυτά τα τούνελ βρέθηκε και ανασύρθηκε νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον.

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery που ακολουθεί:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr η μακάβρια ανακάλυψη έγινε απο κάτοικο της περιοχής που περνούσε απο κοντά και οδηγήθηκε εκεί απο έντονη οσμή.

Η είσοδος της σπηλιάς:

Στα χωράφια έξω από την είσοδο έχουν πλέον απομείνει τα υλικά που χρησιμοποίησαν το κλιμάκιο του εγκληματολογικού που ερεύνησε εξονυχιστικά την περιοχή για την πιθανή ανθρωποκτονία και οι άντρες της 3ης ΕΜΑΚ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο ανάσυρσης της σορού από βάθος περίπου 60 μέτρων.

Το εσωτερικό της σπηλιάς:

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόντουσαν. Η σορός που εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/07) σε σπηλιά στο Μάλεμε της Κρήτης, ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton), η οποία αγνοείτο από τις 2 Ιουλίου.

Η σορός της βρέθηκε με την μπροστινή πλευρά του σώματος και το πρόσωπό της στραμμένα προς τα κάτω, ενώ στην είσοδο των τούνελ -την οποία χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στην κατοχή ως πυριτιδαποθήκη- υπήρχε τοποθετημένη μια ξύλινη παλέτα.

Αυτό το γεγονός όσο και κάποια ακόμα στοιχεία οδηγούν την Αστυνομία στο να εξετάζει το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Γι' αυτό το λόγο, έχει μεταβεί στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με στόχο να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη.

Παράλληλα σήμερα στο Ρέθυμνο θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή στη σορό. Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή ώστε να διαπιστώσουν αν μπορούν ή όχι να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Σούζαν Ίτον, ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Αργά χθες το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Δείτε τι ανέφερε ο κ. Λαγουδάκης στο βίντεο που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, cretalive.gr, flashnews.gr, εφημερίδα «Έθνος», Star

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πληρώνεις με κάρτα; Έρχονται σαρωτικές αλλαγές - Τι πρέπει να προσέξεις

Πτήση - θρίλερ της Ryanair: «Κόλαση» για 3 ώρες μέσα στο αεροπλάνο - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις